|

Emre Esin bölgenin gururu oldu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması"nda Van'dan ilk defa bir öğrenci 'Teşvik Ödülü' kazandı. Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Esin bölgenin gururu oldu.

Adnan Gül
00:00 - 9/06/2008 Pazartesi
Güncelleme: 16:59 - 9/06/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Emre Esin bölgenin gururu oldu
Emre Esin bölgenin gururu oldu

TÜBİTAK tarafından 23 - 26 Mayıs 2008 tarihleri arasında düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması"nda Van Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emre Esin'in, proje rehber öğretmeni Garip Kızılkaya'nın rehberliğinde yürüttüğü "Türkiye'de Uyuşturucu Kullanıcı Pazarının Analizi: Van İli Örneği" isimli projesi 'Teşvik Ödülü' kazandı. Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Yer Bilimi alanlarında gerçekleştirilen yarışma finallerinde sergilenen ülke genelinde oluşturulan 12 bölge merkezinden toplam 36 ilden katılan 99 proje arasından 'Sosyoloji Alanında' teşvik ödülü almaya hak kazanan Van Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emre Esin'in hazırladığı proje konusu ile dikkat çekti. TÜBİTAK proje yarışmasında ödül alan öğrenci Emre Esin, rehber öğretmeni Garip Kızılkaya, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Keser okul idarecileri ile birlikte, Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Okut'u makamında ziyaret ederek aldıkları ödül hakkında bilgi verdiler.


TAKDİRLİK BAŞARI

Konu hakkında açıklama yapan Tübitak Van Bölgesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk KESER; "Bölge olarak ilk defa katıldığımız bu proje yarışmasında ilk kez belirlenen sosyoloji alanında derece almamız, takdire şayandır. Önceki yıllarda sadece Ankara'da yapılan Araştırma Projeleri yarışması, 2005 yılından sonra yarışmaya daha çok araştırmacı öğrencinin katılımını sağlamak, araştırma kültürünü topluma yaymak ve çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisini artırmak amacıyla öncelikli olarak bölgesel yarışmalar halinde yapılmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 10 Bölge Merkezinde gerçekleştirilen yarışmalar bu yıl İstanbul (Avrupa) ve Van Bölge Merkezlerinin de eklenmesiyle 12'ye ulaşmıştır." dedi. Van Bölgesi kapsamında yer alan Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Van illerinden yapılan 112 proje başvurusu arasından ön değerlendirme ile seçilen 60 projenin öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildiğini ve bu değerlendirme sonucunda Ankara finallerine Van Bölgesini temsil etmek üzere 6 projenin gönderildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Keser, "Sosyoloji alanında kazanılan bu başarı önümüzdeki yıllar için umut vericidir. Aynı zamanda Van ilinin TÜBİTAK proje yarışmaları açısından bölge merkezi yapılmasının ne derece isabetli olduğunun da bir göstergesidir" dedi.


16 yıl önce