|

Erbay: Hizmetler, toplanan vergilerle yapılıyor

Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşların kasım ayında ödenecek olan emlak vergisinin ikinci taksitlerinde cezalı duruma düşmemeleri için hatırlatmada bulundu.

Mehmet Şimşek
00:00 - 1/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:12 - 1/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Erbay: Hizmetler, toplanan vergilerle yapılıyor
Erbay: Hizmetler, toplanan vergilerle yapılıyor

Canik'te 41 bin 520 vergi mükellefi bulunduğuna dikkat çeken Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, belediyelerin halka hizmet götürebilmesi için en önemli gelirinin halktan toplanan vergi olduğunu söyledi.

Yılda iki eşit taksitlerle halktan toplanan emlak vergilerinde vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri için mahalle aralarına pankartlar asıldığına dikkat çeken Erbay, "Halkımızda vergi bilincinin yerleşmesi çok önemli. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevi. Halkımıza daha iyi ve verimli hizmetlerin götürülebilmesi için, kurumumuzun birincil gelirleri arasında bulunan emlak vergilerinin toplanması gerekmektedir. Hizmet bekleyen halkımızda, vatandaşlık görevi olan vergilerini mutlaka ödemeli" dedi. Vergilerin ödenmesinde halka her türlü kolaylığın gösterildiğini dile getiren Başkan Yardımcısı Erbay, "Emlak vergilerinin ikinci taksitlerini ödemek isteyen hakımız, belediyeye gelmeden 2283550/136 veya 2282020 nolu telefonları arayarak, vergi miktarlarını öğrenip, isteyen halkımız 717293 nolu hesaba posta çeki ile de yatırabilirler. Halkımızdan tek isteğimiz, vergilerini son günlere bırakmamaları ve aşırı yığılmaların önüne geçmelerini istiyoruz" diye konuştu.


16 yıl önce