|

Erbay: Hukukun üstünlüğü sözde kalmıştır

AK Parti Düzce milletvekili adayı Prof. Celal Erbay, Türkiye'de hukukun üstünlüğü ilkesinin sadece sözde kaldığını, milletvekili seçilmesi durumunda bununla ilgili mücadele vereceğini söyledi.

Ahmet Çardak
00:00 - 28/06/2007 Perşembe
Güncelleme: 17:42 - 28/06/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Erbay: Hukukun üstünlüğü sözde kalmıştır
Erbay: Hukukun üstünlüğü sözde kalmıştır

Düzce'den ikinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Celal Erbay, yaptığı açıklamada aynı zamanda bölüm başkanlığını yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri bölümünde öğrencilerine her zaman demokrasi ile ilgili bilgiler verdiğini belirtti. Prof.Dr. Erbay, "İnsanların demokrasinden nasıl yararlandıkları ve ne gibi hakları olduğunu öğretirken, dışarıda bunların uygulanmadığını görüyorum. Bu yüzden, Bir yandan Düzce'ye en iyi şekilde hizmet etmeye çalışırken bir yandan da, TBMM'de bu sesi duyurmak için Düzceliler'den destek istiyorum" dedi. Türkiyenin bir demokrasi ülkesi olduğunu fakat bunların sadece derslerde ve kitaplar üzerinde kaldığını anlatan Erbay, şunları söyledi: "Hep halkın iradesi üzerinde bir irade var. Bir takım grupların ve güç merkezlerinin bulunduğunu görüyorum. Üniversitede hocalık yapan bir bilim adamı olarak demokrasinin üstünlüğünü Türkiye'de yerleştiğini göremediğim için bu işler bilim adamlığı ile olmaz diye TBMM'ye gitmek istedim. Bu sayede halkın üstünlüğünün üstünde bir şey olmadığını haykırmak için Ankara'ya gitmek istedim. Bu denli demokrasiye inanan bir insan olarak Düzceli hemşerilerimizin rızasını almadan Ankara'ya tepeden inme gitmemek için Düzceliler'in huzuruna çıktım. Biliyorum ki artık, Ankaranın yolu Düzceden geçiyor. Düzceli vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum."


İmam Hatipliler'in toplantısına da katılan Erbay, burada da değerlendirmelerde bulundu. 4S kuralından söz eden Erbay, "Bunlar Sevgi, saygı, sadakat ve sabırdır. Biz AK Parti milletvekili adayları olarak eğer TBMM'ye gidersek meclisten kaçan milletvekilleri gibi olmayacağız " şeklinde konuştu.

17 yıl önce