|

Erdem: Aydın, 5 yılı içinde 'serakent' olacak

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çine, İkizdere ve Dandalaz Barajları'nın 2011 yılına kadar faaliyete geçeceğini söyledi. Erdem, 5 yıl içinde de Aydın'ın bir çok noktasında seracılık faaliyetlerinin başlayacağının da müjdesini verdi

İha
00:00 - 2/11/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:17 - 2/11/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdem: Aydın, 5 yılı içinde 'serakent' olacak
Erdem: Aydın, 5 yılı içinde 'serakent' olacak

Aydın'ın yıllardır özlemini çektiği konularla ilgili Aydınlılara müjdeler veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, öncelikli hedeflerinin Aydın'da inşaat aşamasında olan barajların tamamlamak olduğunu belirtti.

Aydın'daki üç barajın 2011 yılına kadar faaliyete geçeceğini ifade eden Erdem, 5 yıl içinde de Aydın'ın bir çok noktasında seracılık faaliyetlerinin başlayacağını müjdeledi. Çine, İkizdere ve Dandalaz Barajları'nın daha önceden siyasetçiler tarafından seçim malzeme olarak kullanıldığını ifade eden Erdem, 2009 yılında su tutması beklenen İkizdere Barajı'nın baraj sahasında kalan İkizdere Köyünün taşınma işlemi nedeniyle barajın 2010 yılı içerisinde su tutabileceğini söyledi.


3 BARAJ 2011 YILINDA TAMALANACAK

Aydın'da inşaatları devam eden üç barajın en geç 2011 yılında tamamlanarak faaliyete geçeceğini belirten Erdem, “Çine Barajı'nın da 2010 Ekim'de gövdesi tamamlanarak açılışı yapılacak. Dandalaz Barajı'nın ise 2011'de tamamlanması planlanıyor. Bu barajlar bittiğinde, bizim de kullandığımız seçim malzemesi ortadan kalkıyor. Kimse barajları seçim malzemesi yapamayacak. İkizdere Barajı'nda yaşanan tahliye sorununu bir an önce çözüp barajda 2010 yılında su tutacağız. Gerekirse orayı başka bir yere taşırız. Kirayı da karşılayacağız. Bu konuda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile bir görüşme yaptık. Aydın merkez ve 25 yerleşim birimin 40 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İkizdere Barajını tamamlayacağız. Çine Barajı'nda da gövde inşaatı bitme noktasına geldi. şuanda sulama projesinin ihaleye çıkması için uğraşıyoruz. Sulama projesi, turizm yolu projesini ve toplulaştırma projesini bir arada yürütüyoruz. Çünkü üç proje de aynı alanı kapsıyor” dedi.


PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR

“Biz bir projeyi yarım bırakıp, diğerini başlatma taraftarı değiliz” diyen Erdem, “Biz birini bitirip diğerini başlatıyoruz. Açıkçası temel atmaktansa kurdele kesmeyi yeğliyoruz. İkizdere Barajı'nı yapan firmanın ihalesini aldığı Dandalaz Barajı da 2011 yılında tamamlanacak. İkizdere Barajı'nda işi biten makine ve ekipmanlar Dandalaz Barajı'na kaydırılıyor. Yıllardır tamamlanmayı bekleyen Dandalaz barajı bizim dönemimizde tamamlanarak faaliyete geçecek” diye konuştu.


15 yıl önce