|

Erdem Bayazıt'ta şiir şöleni

Kepez'de İstiklal Marşı'nı en iyi okuyan öğrenciler ödüllendirildi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapılan törende konuşan Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Akif'in, Türk milletinin her bir ferdini, tüm İslam alemini kucakladığını eserlerinde görürsünüz'dedi

Cihan
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 17:40 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Erdem Bayazıt'ta şiir şöleni
Erdem Bayazıt'ta şiir şöleni

Antalya'nın Kepez ilçesinde İstiklal Marşı'nın, Meclis'te kabulünün 91. yıldönümü ve istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın finali ve ödül töreni, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, anaokulları, ilköğretim 1. kademe, ilköğretim 2. kademe ve lise öğrencileri olmak üzere dört kategoride düzenlediği yarışmaya yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Ön elemenin ardından 4 kategoride finale kalan 20 öğrenci, milli marşı, en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahneye gelerek İstiklal Marşı'nın el işaretiyle okumalarıyla başladı. lçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, 'Milletimizin içinden çıkmış Mehmet Akif Ersoy gibi kutup yıldızlarımızı yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak, edebi kimliğini yeni nesle anlatmak için, bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.' dedi.


TÜM İSLAM ALEMENİ KUCAKLAYAN BİR ŞAİR

Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de konuşmasında şunları söyledi: 'Mehmet Akif Ersoy, toplumun yaşantısını kendi bünyesinde bir ideal olarak kabul ettiği için, bize her sözünde mutlaka ya tavsiyede bulunur ya da dayak atar. Çünkü Akif, milletin değerleriyle bütünleştiği, milletin derdiyle dertlendiği için içi içine sığmaz. Olumsuzlukları gördüğü zaman kabullenemez, itiraz eder. Akif, fırçayı bize atacak kadar milletin değerleriyle, milletle hemhal olmuştur. Mehmet Akif'in, Türk milletinin her bir ferdini, tüm İslam alemini kucakladığını eserlerinde görürsünüz.' Öğrenciler, hazırladıkları koreografilerle, Mehmet Akif Ersoy'un, vatan, bayrak ve bağımsızlığı anlattığı İstiklal Marşı'nın, 10 kıtasını ezbere olarak icra etti. İstiklal Marşı okuma yarışmasında birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere masa üstü bilgisayar, üçüncülere ise tablet bilgisayar hediye edildi. Dördüncü ve beşincilere de çeşitli ödüller verildi. Öğrenciler hediyelerini Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural'ın ellerinden aldı.


DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ VE OKULLAR ŞUNLAR:

Anasınıfları:

1. Nisa Nur Yıldız (Altınova Ruhi Sunar İO)

2. Gamze Yıldız (Cengiz Topel İO)

3. Narin Tok (Gülveren İO)

İlköğretim 1. kademe:

1. Tuğba Çakmak (Şerife Tufan İO)

2. Kübra Feraye Sert (Demirgül İO)

3. Betül Durmaz (Aslanlar İ.O)

İlköğretim 2. kademe:

1.Ayşe Dudu Sayın (Hüseyin Ak İO)

2.Melisa Demiral (Göçerler İO)

3.Kübra Koç (Mobil İO)

Liseler:

1.Arife Kafa ( Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi)

2. Sergen Şen (Çağlayan Lisesi)

3. Fatma Nur Erzor (ATSO Güzel Sanatlar Lisesi)

12 yıl önce