|

Erzurum'daki muhasebeci ve mali müşavirlere AB eğitimi

AB müktesebatı gereği kamudaki muhasebeci ve mali müşavirler eğitimine alındı. Program çerçevesinde AB Eşleştirme Projesi Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Antonio Nostrucci ile İtalya Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Kamu Maliyesi Uzmanı Giuseppe Florio, veri kalitesini artırma konularında seminer verdi.

Cihan
00:00 - 6/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 16:02 - 6/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Erzurum'daki muhasebeci ve mali müşavirlere AB eği
Erzurum'daki muhasebeci ve mali müşavirlere AB eği

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yürütülen katılım müzakereleri çerçevesinde, kamudaki muhasebe personeli ile mali müşavirlere mali sistemle ilgili mali raporlama eğitimi verilmeye başlandı.

AB Twinning (eşleştirme) projesinin eğitim ayağı olarak Erzurum'daki kamu muhasebecilerine yönelik eğitim semineri başladı. Antalya, İstanbul, İzmit, Bursa, İzmir ve Erzurum'da gerçekleştirilen eğitim seminerinde, kamu muhasebesi ve veri tabanlı istatistiklerin AB kurumları ile uyum göstermesi amaçlanıyor. Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de düzenlenen eğitim seminerinde AB Eşleştirme Projesi Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Antonio Nostrucci ile İtalya Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Kamu Maliyesi Uzmanı Giuseppe Florio, veri kalitesini artırma konularında seminer verdi.


KURUMSAL KAPASİTE ARTIRALACAK

Nostrucci, AB ülkeleri arasında bütçe karşılaştırmaları yapmak ve yaşanabilecek sistem sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla sözkonusu eğitimleri verdiklerini söyledi. Nostrucci, proje süresince sunulan öneri ve talimatların pratik olarak uygulanması ve kurumsal kapasitenin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Florio ise kamu kurumları arasındaki muhasebe kayıtlarının derlenmesine yönelik çalışmalara İtalya hükümeti olarak destek verdiklerini belirtti. Florio, sözkonusu eğitim çalışmasının sonuç vermesiyle birlikte AB ile standartta bir muhasebe kayıt, veri ve bilanço uygulamasına geçileceğini kaydetti.

Eğitim seminerine Erzurum Defterdarı Osman Şimşek ile maliye ve defterdarlık çalışanları katıldı. Eğitim semineri 3 Aralık'a kadar devam edecek. 18-19 Aralık'ta ise il sınırları dahilindeki mahalli idarelerdeki görevli muhasebe yetkililerine yönelik Defterdarlık Eğitim Salonu'nda eğitim programı düzenlenecek.

15 yıl önce