|

ESİDEF, 9 bin iş adamını ortak platformda buluşturdu

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu 9 bin sanayici ve işadamını biraraya getirdi. Bakanların, belediye başkanlarının ve meslek odalarının katıldığı toplantıda işadamları kirizi değil iş bağlantılarını konuştu. Yoğun ilginin olduğu Platform, bölgesel ekonomik dinamizmi sergilemesi açısından moral oldu.

Kenan Tokgöz
00:00 - 22/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:14 - 22/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
ESİDEF, 9 bin iş adamını ortak platformda buluştur
ESİDEF, 9 bin iş adamını ortak platformda buluştur

Bölgesel iş potansiyelini geliştirmek amacı ile bu yıl ikincisi düzenlenen ESİDEF İş Geliştirme Platformu'nda hedefler gerçekleşti. Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nden 22 iş dünyası derneği ve 2 binin üzerinde üyesi bulunan ESİDEF 'in Kültürpark Fuar Alanı'nda hafta sonu düzenlendiği etkinliğe katılan 9 bin iş adamı 25 bin iş görüşmesi yaptı.

ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, herkesin kriz konuştuğu bir dönemde Ege ve Batı Akdenizliler'in ticareti, üretimi konuşarak kendine yakışanı yaptığını ve Kültürpark 'tan tüm Türkiye'ye mesaj verdiğini söyledi. Sert kriz söylemini de kriz yok yaklaşımını da doğru bulmadıklarını belirten Ramazan Davulcuoğlu, krizin olası etkilerinden işe odaklanarak korunmanın en akılcı yol olduğunu ifade ederek ESİDEF İş Geliştirme Platformu'nun başarısının bu nedenle özel anlam kazandığını vurguladı.


EKONOMİK MORAL OLDU

Açılış günü etkinliklerinde Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bölge vali ve belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda meslek oda başkanının da yer aldığı ESİDEF İş Geliştirme Platformu 'na katılanların gündeminde kriz değil yeni iş bağlantıları vardı. Bölgesel olmasına rağmen bölge ve yurt dışından da yoğun ilginin olduğu Platform, bölgesel ekonomik dinamizmi sergilemesi açısından moral verdi. ESİDEF İş Geliştirme Platformu'na katılarak stantları ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Egeli ve Batı Akdenizli iş adamlarının üretim heyecanının hissedildiği organizasyonun kriz üzerinden siyaset yapmak isteyenlere cevap olduğunu söyledi.


BÖLGENİN NABZI TUTULDU

ESİDEF Başkanı Ramazn Davulcuoğlu, Kütahya'dan Antalya'ya 22 iş dünyası derneği ve bunlara bağlı 2 bin sanayici ve iş adamı üyesi ile ESİDEF, bugüne kadar dış ticaret organizasyonlarına ağırlık verdiğini belirterek şunları söyledi: ' KOBİ 'leri dış ticaretin özellikle de ihracatın bir parçası haline getirme hedefine yoğunlaştık. Afrika, Avrasya, Uzak Doğu'yu hedefleyen geniş organizasyonlara Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nden katılan iş adamlarımız, Bölge'nin ekonomik potansiyelini başarı ile tanıttı. Maldiv Adaları'ndan Filipinler 'e, Sudan'dan Kazakistan'a çok sayıda ülkeden gelen iş heyetlerini yine bu amaçla ağırladık. Dış pazarlara yönelik bu açılımın yanında bölgesel potansiyeli harekete geçirme adına da geçen yıl İş Geliştirme Platformu'nu düzenlemeye başladık. Beklenti üzerinde gerçekleşen ilgi İş Geliştirme Platformu'nun gelenekselleştirmeyi zorunlu kıldı. Her yıl bir önceki yıldan daha geniş katılım ile ESİDEF İş Geliştirme Platformu, Bölge ekonomisinin nabzının attığı yer olacak"


SATIRBAŞLARI İLE PLATFORM

9 bin iş adamı ve sanayici katılarak hedefler realize edildi.

22 Ege ve Batı Akdeniz ilinden 200 firma 250 stant açtı.

Açılışa Hükümeti temsilen iki bakan, çok sayıda bölge valisi, milletvekili ve belediye başkanı katıldı

Organizasyon'a bölge dışından da yoğun ilgi vardı. Bursa, Erzurum, Kayseri, Konya, Osmaniye, Trabzon, Gaziantep, İstanbul'dan bazı iş dünyası sivil toplum kuruluşları heyetler halinde katıldı.

Yurt dışından en geniş katılım ise Etiyopya'dan oldu. 27 milyonluk Oramia Eyaleti Cumhurbaşkanı Dago Abadullagamadmr'ı başkanlığında 20 kişilik heyet Egeli iş adamları ile görüşmeler yaptı.

Sektörlerinde lider firmaların temsilcileri ile ekonomi bürokratları iki gün boyunca konferanslar verdi.

Firmaların yanı sıra kadın dernekleri, öğrenci kulüpleri gibi sivil toplum kuruluşları da stantlar açtı.

İzmir'in dışından en yoğun katılım, Manisa, Kütahya ve Antalya'dan gerçekleşti.


ESİDEF İş Geliştirme Platformu açılış günü etkinliklerine Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bölge vali ve belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda meslek oda başkanı da katıldı.


16 yıl önce