|

Gaziantep, 5 yıl sonra daha modern bir kent olacak

Yeni Şafak'ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asim Güzelbey, Gaziantep'in gerçek kimliğine kavuşmaya başladığını söyledi. Görev süresince yaptıkları hizmetleri ve projelerini anlatan Güzelbey, önümüzdeki 5 yıl içinde daha modern bir kent hedeflediklerini kaydetti.

Ahmet Yavuz
00:00 - 5/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:47 - 5/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Gaziantep, 5 yıl sonra daha modern bir kent olacak
Gaziantep, 5 yıl sonra daha modern bir kent olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Asım Güzelbey, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin bundan sonrada artarak devam edeceğini söyledi. Yeni Şafak Gazetesi Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Güzelbey, Gaziantep gerçek kimliğine kavuşmaya başladığını, göreve geldiklerinde içler acısı olan Gaziantep'in şimdi modern bir kent kimliğine kavuştuğunu belirtti. Geçen 5 yıl içinde yaptıkları hizmetleri ve Gaziantep'in geleceğe yönelik projelerini Yeni Şafak Gazetesi Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Yaşar Yavuz'a anlatan Güzelbey, önümüzdeki 5 yıl içinde daha modern bir kent hedeflediklerini kaydetti.

Güzelbey, tarihi kent kimliğini yeniden oluşturduklarını, Gaziantep Kalesi'ni şehrin merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ve bu amaçla çok sayıda projenin AB desteğiyle hayata geçirildiğini, bazı projelerin ise devam ettiğini ifade etti. Gaziantep'te 9 tane köprülü kavşak yaptıklarını, 2 tanesinin de projesinin hazır olduğunu bildiren Güzelbey, köprülü kavşak yapmanın mümkün olmadığını söyleyenlere yaptıkları hizmetlerle cevaplandırdıklarını dile getirdi.


RAYLI SİSTEM TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Güzelbey, ayrıca şu anda yapımı devam eden raylı sistemin trafik sorununu da tamamen ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu, projenin hızla bir şekilde devam ettiğini söyledi. Güzelbey, göreve geldiklerinde vatandaşların Türkiye'nin en pahalı suyunu içtiklerini, ancak 5 yıllık görev sürelerinde zam yapmanın aksine su fiyatında indirime gittiklerini, bundan sonra da su fiyatlarında zam yapmayı düşünmediklerini, 5 yıl içinde Gaziantep'te su kesintisinin de olmadığını dile getirdi.


SOKAK ÇOCUKLARI HAYATA KAZANDIRILDI

Güzelbey, sokakta yaşayan çocuklara yönelikte başarılı çalışmalara imza attıklarını, hazırlanan rehabilitasyon merkezlerinde okuma yazma, bilgisayar ve bir çok meslek dalında eğitim vererek onları meslek sahibi yapıp topluma kazandırdıklarını ifade etti. Güzelbey, Türkiye'nin sanayide lokomotifi olan ilin dinamik bir belediyecilik anlayışıyla her alanda olduğu gibi işsizlik sorununa da çözüm noktasında çalışmalar yaptıklarını, tüm resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek çözüm üretmeye gayret ettiklerini söyledi.

Asım Güzelbey, medyanın önemine de değinerek, Halkın istek ve taleplerini kendilerine en hızlı şekilde ileten bir medyaya her zaman ihtiyaç duyduklarını ifade etti.








15 yıl önce