|

Gaziantep için akıllı şehir çözümleri belirleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Gaziantep için akıllı şehir çözümleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için Bilgi Teknolojileri Stratejisi' projesi kapsamında IBM çalışma ekibi ile bir araya geldiler.

Zabit Durmuş
00:00 - 18/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:43 - 18/03/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Gaziantep için akıllı şehir çözümleri belirleniyor
Gaziantep için akıllı şehir çözümleri belirleniyor

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda 'Gaziantep için akıllı şehir çözümleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için bilgi teknolojileri stratejisi' başlıklı IBM projesinde yer alan IBM ikinci ekibi ile birebir çalışılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “IBM Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Gaziantep akıllı sanayi gelişimi için stratejik planlama, Teknopark ve Yeşil (çevreci) endüstri, Gaziantep için akıllı şehir çözümleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için bilgi teknolojileri stratejisi, turizm sektörü için planlama ve kobilerin gelişmesi konularında ortak çalışma planı belirlendiği” bildirdiler. Açıklamada, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Üniversitesi, IBM Türkiye ve Uluslar Arası Sosyal Sorumluluk Projesi Çalışma Ekibi ile GTO Toplantı Salonunda yapılan toplantıda ana hatları çizilen projenin kapsamının tam olarak belirlenmesi amacıyla daha detaylandırılarak üzerinde çalışıldığı” belirtildi.


IBM PROJE EKİBİ BAŞKANI GÜZELBEY'İ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, İ.Fuat Özçörekçi; Tarih, kültür ve gastronomi şehri olan Gaziantep'e geldikleri için teşekkür ederek, “Misafirlerimizin karşılıklı öğrenme sürecinde bizlere çok katkıları olacağından ve her konuda her detayı konuşmaya hazır olunmasından ve bu konuda herhangi bir çekince yaşanmaması gerektiğini” belirtti. IBM genel koordinatörü Jale Akyel konuşmasında iki yıldır devam eden IBM Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında genel bir bilgi verdi. Akyel, “Yerel kalkınmaya katkıda bulunmak için seçilen uzman kişiler farklı ülkelere gönderiliyorlar ve orada belirlenen projeler üzerine çalışıyorlar” dedi. IBM Proje ekibi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Ziyarette, IBM Proje Ofis Müdürü Mary Macey, Teknik Müdür Arun Kumar, Serbest Mali Müşavir Salil Sood, Proje Danışmanı Benjamin Gaskins, Sistem Yazılım Uzmanı Keeson Noh, ilgi Teknolojileri Mimarı Niwa Natsuko, İş Geliştirme ve Pazarlama Uzmanı Arun Cavale, Kurumsal İç Denetmen Ketelyn Jesus, IBM Küresel İş Danışmanı Benny Rajan yer aldılar.

14 yıl önce