|

Gaziantep ile Kermenşah işbirliği anlaşması yaptı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile İran'ın Kermanşah Valisi Seyit Dadvaş Haşemi arasında, ticari, kültürel ve sosyal projeleri kapsayan işbirliği anlaşması imzalandı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, “İşbirliğimiz karşılıklı sevgi birliğini güçlendirecektir” dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 27/11/2010 Cumartesi
Güncelleme: 16:54 - 27/11/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Gaziantep ile Kermenşah işbirliği anlaşması yaptı
Gaziantep ile Kermenşah işbirliği anlaşması yaptı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Tesislerinde, Gaziantep ve İran'ın Kermanşah Valilikleri heyetleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, çeşitli ticari, kültürel ve sosyal projeleri kapsayacak 16 maddelik bir paket anlaşması üzerinde mutabakata varıldı. İki kentin heyetleri arasında yapılan görüşmeler sırasında, Suriye'nin Halep kentinin de anlaşmaya dahil edilmesi ile ilgili Gaziantep tarafının iyi niyet teklifine Kermanşah heyeti de olumlu yanıt verince Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad da görüşmelere davet edildi. Üç kentin valisinin işbirliği yaparak ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılması konusunda güçlü bir işbirliğinin sağlanması konularında anlaşmaya varıldı.


İŞBİRLİĞİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILACAK

16 maddelik anlaşma, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile Kermanşah Valisi Seyit Dadvaş Haşemi arasında düzenlenen törenle imzalandı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, imza töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep ile Kermanşah kentleri arasında oluşacak ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılması konusunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, "Bu anlaşmayla Türkiye ile İran arasında var olan işbirliğinin artacağına inanıyoruz. Bizim işbirliğimiz iki ülke halkları arasında var olan iyi niyet ve karşılıklı sevgi birliğini güçlendirecektır" dedi.


HALEP DE HALKAYA DAHİL EDİLECEK

Kermanşah Valisi Seyit Dadvaş Haşemi de, Gaziantep ve Kermanşah kentleri arasında varılan ortak işbirliği anlaşmasının ciddi bir iyi niyetin göstergesi olduğunu ve iki kentin halkları arasında var olan kaynaşmayı pekiştireceğine inandığını kaydetti.Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad da, Gaziantep ve Kermanşah kentleri arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına iki kentin valilerinin Halep Valisini de dahil etmek istemelerinin kendilerini çok memnun ettiğini, bu konudaki çağrıyı en kısa zamanda hem Suriye hükümetine hem de Halep Valisine ileteceğini ve olumlu cevap alacağından emin olduğunu da ifade etti.

13 yıl önce