|

Gaziantep-Nijmegen işbirliği

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey Gaziantep'in kardeş şehri olan Hollanda'nın Nijmegen şehrine gitti. Belediye Başkanı Thom de Graaf'la görüşen Güzelbey, "Kardeş ilişkileri kağıt üzerinde kalmasın. Her alanda işbirilği yapalım" dedi

Zabit Durmuş
00:00 - 7/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 7/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Gaziantep-Nijmegen işbirliği
Gaziantep-Nijmegen işbirliği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve beraberindeki heyet kardeş şehir toplantısı kapsamında Hollanda'nın Nijmegen şehrine gitti. Gaziantep'te imzalanan kardeş şehir protokolunun ardından ikinci imza için Nijmegen'e gelen heyette Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkani Dr. Asım Güzelbey ve Belediye Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığından yetkililer yer aldı. Nijmegen Belediyesi'nde yeni belediye başkanını ziyaret eden heyet Gaziantep ve kardeş şehir ilişkilerinden beklenen hedeflere değindi.


KARDEŞ İLİŞKİLER KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK

Nijmegen Belediye Başkanı Thom de Graaf, "Benden önceki belediye başkanımız bayan Ter Horst ve ekibi sizlerin öncelikle ne kadar misafirperver olduğunuzdan bahsettiler. Duyduklarim sizin ülkenizdeki etkinizin güçlü olduğunu göstermektedir. Gaziantep'te bir caddeye Nijmegen caddesi adını vereceğinizi ögrendim. Bu bizi fazlasıyla mutlu etti, şu an burada Gaziantep caddesi adını taşıyan bir yer yok ama bunun olmasi için elimden geleni yapacağım" dedi. Başkan Güzelbey, de "Biz kardeş ilişkilerinin kağıt üzerinde kalan bir durumdan ibaret olmasını istemiyoruz. Bu bizim, için sosyal, kültürel ve ekonomik alanda kurulacak ilişkilerin bir göstergesidir. Bizim de Nijmegen' e karşı büyük bir sempatimiz var. Bir caddeye Nijmegen caddesi adını verme kararı aldık. Bu caddenin hemen yanına ülkenin en büyük eğlence parkını yapıyoruz. Böylece Nijmegen adı duyulmuş olacaktır." diye konuştu. Vali Süleyman Kamçı, Türkiye'deki yönetim sistemi hakkında kısa bilgiler vererek Nijmegen'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Daha sonra Başkan Güzelbey, Kasım 2007 tarihinde Kardeş Şehir Protokolüne ilk imzayı atan ve şu an Hollanda İçişleri Bakanı olan Bayan Ter Horst'u Laheyde makamında ziyaret ederek tebriklerini sundu.



16 yıl önce