|

Gaziantep'e sulu tarım müjdesi

Çeşitli incelemelerde bulunan ve hazırlanan birçok projenin uygulanacağı alanlarda etüt çalışması yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, sulu tarıma geçiş süreciyle ilgili müjdeyi tarlada pamuk toplayan işçilere tarlada verdi. Erdoğan, sulu tarımın Gaziantep için önemli olduğuna ve il genelinde sulu tarıma geçilmesi yönünde önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ahmet Yavuz
00:00 - 17/10/2011 Pazartesi
Güncelleme: 18:05 - 17/10/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Gaziantep'e sulu tarım müjdesi
Gaziantep'e sulu tarım müjdesi

Gaziantep'in ilçe ve köylerine yapılacak olan yatırımlarla ilgili alan taraması yapıp köy yollarında incelemelerini sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, pamuk tarlalarında pamuk toplayan işçilerle uzun uzun sohbet ederek bölge tarım ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan sulu tarıma geçiş süreci hakkında bilgi verdi. Pamuk tarlasında çalışan tarım işçileri tarlada Milletvekili Erdoğan'ı görünce büyük sevinç yaşarken, sulu tarım müjdesinden de bir hayli memnun oldular. Erdoğan'ın etrafında toplanan tarım işçileri ve tarla sahipleri, 'İnanamıyoruz. Tarlada bir milletvekili görmek ne mutlu ne güzel bir şey' dediler. Sulu tarımın Gaziantep için önemli olduğuna ve il genelinde sulu tarıma geçilmesi yönünde önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: 'Ülke genelinde AK Parti iktidarıyla birlikte başlatılan kalkınma çalışmalarında tarım ve hayvancılık öncelikli projeler arasında geliyor. Gaziantep zengin tarım topraklarına sahip ülkemizin önemli kentlerinden birisi. Sanayi alanında gösterilen başarılar sulu tarıma geçilmesiyle birlikte tarım ve hayvancılık alanlarında da kendisini hissettirecektir. Gaziantep'te sulu tarıma geçilmesi yönünde başlattığımız sulama barajları zincirleriyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda bazılarının temeli atılacak. Çiftçilerimiz bu anlamda üç ayrı ürün alma imkanı bulacak. Gaziantep'te bereketli ovaların sulanmasıyla birlikte Ortadoğu'nun en önemli tarım merkezi haline gelmesi sağlanacaktır."


BEN DE PAMUK TOPLARDIM

Pamuk tarlasında çalışan tarım işçileriyle birlikte tarlada uzun uzun sohbet eder Milletvekili Mehmet Erdoğan, işçilerle birlikte pamuk toplayarak, 'Çocukluk ve gençlik yıllarımda bende tarlamızda yetiştirdiğimiz pamukları toplardım' dedi. Kendileriyle birlikte pamuk toplayan Mehmet Erdoğan'ı çok sevdiklerini ifade eden işçilerden Mustafa Demir, vekili kucaklayarak dakikalarca bırakmadı. Demir, Mehmet Erdoğan'ın günün 24 saati kendilerine dönüş yaptığını ifade etti. Milletvekili Erdoğan'a, kadın işçiler de üzerinde pamuk kozalakları bulunan pamuk dalı hediye ettiler. Erdoğan, kendisine sunulan pamuk dalının kendisi için önemli mesajlar içerdiğini ve büyük anlamlar taşıdığını ifade ederek, 'Çok mutlu oldum bana sunulan hediye için. TBMM'deki odama götüreceğim, bu güzel pamuk dalını' dedi.

13 yıl önce