|

Gaziantep'in projeleri planlı gerçekleştirilecek

Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Her şeyin başı planlama, plan yapmadan bir yere varmak zor. Bu yüzden 2012-2013'de yapılacak projelerimizi planlı bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi. Güzelbey, ilin sorunlarının Valilik, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerle yapılacak ortak çalışmalarla çözülebileceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 17:25 - 14/12/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Gaziantep'in projeleri planlı gerçekleştirilecek
Gaziantep'in projeleri planlı gerçekleştirilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde, Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin katılımıyla, '2012-2013 Yılları Gaziantep'in Vizyon Projeleri' konulu istişare toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısının başkanlığını Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptı. İstişare toplantısına, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Mustafa Çavuş, kent konseyi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. Kent Konseyi üyelerine Gaziantep'te gerçekleştirdikleri projeler konusunda bir hatırlatma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 2012-2013 yıllarında gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri paylaşarak katılımcılardan görüş istedi. Başkan Güzelbey, "Bazı işleri belediye olarak bizlerin tek başına yapması mümkün değil. Kentin sorunlarının çözümü, mutlaka Valilik, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerle yapılacak ortak çalışmalarla mümkün olacaktır. Bunu yaparken de, ortak düşünce gurubuna ihtiyaç hasıl oluyor. Son toplantımızda da böyle bir sonuç çıktı. Denildi ki, her belediye, Valilik ve kent konseyi bir temsilci versin böylece çalışma gurubu oluşturalım, çalışma gurubunun yönettiği ortamda biz bu projeleri gerçekleştirelim" dedi.


'PROJELERİ PLANLI BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Başkan Güzelbey, 'Her şeyin başı planlama, plan yapmadan bir yere varmak zor. Bu yüzden 2012-2013'de yapılacak projelerimizi planlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Gaziantep'te imara açılacak yeni yerlerinin fizibilite çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bize İbrahimli bölgesinin ikinci etabını neden imara açmıyorsunuz diye soruyorlar? Eğer İbrahimli ikinci bölge İbrahimli birinci bölge gibi imara açılacaksa hiçbir gereği yok. Onun için imara açılacak yeni yerlerin, meydanlarıyla, geniş yollarıyla, sosyal donatı alanlarıyla planlı ve programlı bir çalışmasını yaptıktan sonra imara açılmasını uygun görüyoruz' diye konuştu. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun ise geleceğe dönük proje başlıkları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep'te gerçekleştirdiği önemli projelerden dolayı Başkan Güzelbey'e teşekkür ederek, kentin fayda sağlayacağı tüm projelere destek sözü verdi.



12 yıl önce