|

Gaziantep'in ulaşımı tramvayla rahatlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tramvayın tüm omurgalarını tamamladıktan sonra günlük 100 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Güzelbey, 'Tramvayın diğer bölgelerde de başlamasının ardından kentteki ulaşım sorununu aşılacak. Tramvaya destek veren Gazianteplilere çok teşekkür ediyorum' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 17:50 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Gaziantep'in ulaşımı tramvayla rahatlayacak
Gaziantep'in ulaşımı tramvayla rahatlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tramvayın ulaşım açısından önemli olduğunu söyleyerek, "Tramvayın tüm omurgalarını tamamladıktan sonra günlük 100 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Başkan Güzelbey, yaptığı açıklamada, tramvayın diğer bölgelerde de oluşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Tramvayın diğer bölgelerde de başlamasının ardından kentteki ulaşım sorununun aşılacağını dile getiren Güzelbey, "Hafif raylı sistemin Karataş'taki 2. etabını büyük bir hızla yapıyoruz. Burayı yaptıktan sonra taşıdığımız yolcu sayısının üç katına çıkacağını umuyoruz. Karataş bildiğiniz gibi yeni yerleşim bölgesidir. Genellikle üniversite öğrencilerinin olduğu bir yer. Karataş'ın şehir bağlantısı konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. İşte bunun çözümünü tramvay olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki, hedeflediğimiz tarihte Karataş'ın tramvayını tamamlayacağız" dedi.


TAMAMLANDIĞINDA 100 KİLOMETRE OLACAK

'Bundan sonra bizim dönemimizde bir hedefimiz daha kalmış oluyor" diyen Başkan Güzelbey, "Bu hedefimizde İbrahimli bölgesinde tramvayı çalıştırmak. Devlet Demiryolu ile yaptığımız bir anlaşma gereği tren istasyonundan yani gardan GATEM-Gazikent'e, Küsget'e ve diğer taraftan da organize sanayiye bir hat yapmayı planlamıştık. Bunun 2010 yılında protokolünü imzaladık. Şimdi Devlet Demiryolları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu hat da tamamlanırsa Gaziantep aşağı yukarı 100 kilometrelik bir demiryolu ağıyla örülmüş olacaktır. Şu ana kadar 15 kilometreyi yaptık. Eğer Karataş hattını da dahil edersek 22 kilometre oluyor. 8 kilometre de İbrahimli dersek, 40 kilometreye kadar çıkmış oluyor. Daha sonra GATEM-Gazikent, Küsget ve Organize Sanayi Bölgesi'ni de yaptığımızda Gaziantep'in işte o zaman ulaşımında ciddi bir rahatlama olacaktır' diye konuştu.


TRAMVAYIN OMURGASI TAMAMLANDI

Tramvayın şehrin belli bir kesiminde olmasından dolayı eleştirildiklerini dile getiren Başkan Güzelbey, 'Tramvayın şehrin belli bir kesiminde olduğu doğru ancak ben bunu bir iskelete benzetiyorum. Biz şu ana kadar tramvayla bir insan iskeletinin sadece omurgasını yaptık. Bu omurganın kolunu, bacağını da takmak zorundayız. Eğer sadece omurgayı hedeflersek yürümesi mümkün olmaz. Karataş ve İbrahimli etabı omurganın kollarından bir tanesi, GATEM-Gazikent, Küsget bacaklardan bir tanesi, organize sanayi de diğer bacak olmuş oluyor. İşte o zaman tramvayda belli bir hedefi yakalamış olacağız. Şu anki yolcu sayısının çok üstüne çıkarak günde 100 bin civarında yolcu taşımayı hedefliyoruz. Tramvaya destek veren Gaziantep halkına çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

12 yıl önce