|

Gaziantep'te su kaybı yüzde 40'lara düştü

Yaptıkları çalışmalarla kayıp ve kaçak su kullanımını yüzde 70'lerden yüzde 40'lara düşürdüklerini söyleyen GASKİ Genel Müdürü Uslusoy çalışmalar sırasında su kesintilerinin olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın sabrına ihtiyacımız var" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 23/10/2011 Sunday
Güncelleme: 16:36 - 23/10/2011 Sunday
Yeni Şafak
Gaziantep'te su kaybı yüzde 40'lara düştü
Gaziantep'te su kaybı yüzde 40'lara düştü

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, kayıp ve kaçak su kullanımında ciddi bir azalma olduğunu belirterek, "Gaziantep'e 2003 yılında 97 milyon metreküp su veriliyordu. O zaman nüfusumuz 850 bindi. 2004 yılından sonra nüfusumuzda da ciddi bir artış oldu. Şu anda nüfusumuz 1 milyon 300 binin üzerinde. 2011 yılında şehre verdiğimiz su miktarı ise 97 milyon metreküpün altındadır" dedi. Fahreddin Uslusoy, belediyenin yaptığı çalışmalarla kayıp ve kaçak su kullanımını yüzde 70'lerden yüzde 40'lara düşürdüklerini söyledi. Kentin nüfusunun yüzde 50 arttığını buna rağmen 2004 yılındaki su miktarı kadar su kullanıldığını ifade eden Uslusoy, "GASKİ olarak şehrimizdeki alt yapı çalışmalarına son hızla devam ediyoruz. Kente içme suyu sağlayan hatların tümünün uzaktan kumandalı izleme ve kontrol sistemi İçme Suyu Şebekesi Ölçüm Kontrol ve Veri Toplama Sistemi'ne (SCADA) bağlanması sebebiyle, 112 mahalleye 24 saat süreyle su verilemeyecek. Bu çalışma tamamlandığında vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmuş olacağız. Bu çalışmanın yapılması esnasında vatandaşlarımızın sabrına ihtiyacımız var. Teknolojinin bir gereği olarak bu çalışmayıyapmak zorundayız" diye konuştu.


VATANDAŞLAR BİRAZ DAHA SABRETSİN

Gelecekte aynı sıkıntıları yaşamak için bu çalışmaları yapmak zorunda olduklarını kaydeden Uslusoy, "Mümkün olan en kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Bu manuel vanalarda bir arıza meydana geldiğinde 60 bin tonluk dört deponun tamamını kapatmak zorunda kalıyoruz ve şehri 1 hafta susuz bırakmak zorunda kalıyoruz. Bu vanaların değişimiyle bu depoları ayrı ayrı çalıştıracağız. Herhangi bir arıza anında diğer depolardan şehre su vermeye devam edeceğiz. Bu çalışma gelecekte yaşayacağımız sıkıntıların önüne geçmiş olacak" şeklinde konuştu. SCADA sisteminin devreye girmesiyle su kaybındaki tasarruflarının 9 milyon TL olduğunu da anlatan Uslusoy, "1,5 yıl içerisinde bu çalışma kendi kendini amorti etti. Uzun yıllar bu tasarruf devam edecek. Yüzde 70'lerde olan su kaybını yüzde 40'lara düşürdük. Bu çalışmayla da yine yüzde 1-2 tasarruf yapacağımıza düşünüyorum. Çalışmalar esnasında geçici olarak su kesintisi yaşanacak mahallelerde yaşayan vatandaşlara göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


13 years ago