|

Gaziantep'teki çalışmalar diğer illere örnek olacak

Gaziantep'e gelen İsveç Ankara Büyükelçisi Christer Asp, Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de katıldığı toplantıda Türkiye'nin AB sürecini değerlendirdi. Başkan Güzelbey, 'Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde ilimizdeki bu çalışmaların diğer illerimize de örnek teşkil edeceğine inanıyorum' dedi

Yaşar Yavuz
00:00 - 29/07/2009 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 29/07/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Gaziantep'teki çalışmalar diğer illere örnek olaca
Gaziantep'teki çalışmalar diğer illere örnek olaca

'Türkiye'nin AB'ne Giriş Süreci ve Üyelik Sürecinde AB'nin Türkiye'ye Bakış Açısı' Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezinde, AB Dönem Başkanı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'ın katılımlarıyla düzenlenen söyleşide değerlendirildi. Söyleşiye, İsveç Ankara Büyükelçisi Christer Asp, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, MHP Milletvekili Hasan Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, GTO Başkanı Mehmet Arslan, GSO Başkanı Nejat Koçer, GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve çok sayıda davetli katıldı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Gaziantep'in huzur, barış, çocuk dostu, kültür dostu bir şehir olarak yıldızının parladığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İsveç'in Türkiye'nin AB'ye girişini destekleyen ülkelerin başında geldiğini, bundan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Gaziantep'te sürdürülen çalışmaların AB normlarına uygun bir şekilde uygulandığını, başta İsveç ve diğer Avrupa ülkeleri ile sürdürülen ekonomik ve kültürel temasların önemine de değinen Başkan Güzelbey, 'Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde ilimizdeki bu çalışmaların diğer illerimize de örnek teşkil edeceğine inanıyorum' dedi.


ASP, ANNE MERKEZİ'Nİ GEZDİ

İsveç Ankara Büyükelçisi Christer Asp ise, Türkiye'nin AB'ne giriş kararı almasının çok önemli olduğunu, bu kararın Türkiye'yi ekonomik ve siyasi anlamda etkileyeceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip Anne Merkezi'ni ziyaret eden İsveç Ankara Büyükelçisi Christer Asp, 'Merkezin bölge halkına çok faydalı olacağını, bu çalışmanın Avrupadaki aynı çalışmalardan daha kapsamlı olduğunu söyledi. Gaziantep Kalesi, Panorama Müzesi, Harikalar Diyarı, Bakırcılar Çarşısını gezen Asp özellikle Panorama Müzesi projesinin Avrupada bir benzeri olmadığını, bunların tanıtılması gerektiğini belirtti.



15 yıl önce