|

Gazze konusunda herkes tek yürek

Gazze'ye yardım amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen oturuma katıldı. Saadet Partisi GİK üyesi ve Konya İl Başkanı Veli Tolu bu insanlık dışı saldırıya vicdan sahibi herkesin karşı çıktığını söyledi.

Salih Köprülü
00:00 - 14/06/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:13 - 14/06/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Gazze konusunda herkes tek yürek
Gazze konusunda herkes tek yürek

Gazze'ye yardım götürmek üzere giden Mavi Marmara gemisindeki İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri Şükrü Nortçu, Mücahit Uludağ, Dr. Hasan Hüseyin Uysal ve Dr. Asım Sarıgüzel Saadet Partisi Konya İl Başkanlığına misafir olarak düzenlenen oturumda yaşadıkları olayları anlattı.

Saadet Partisi GİK üyesi ve Konya İl Başkanı Veli Tolu çok sayıda vatandaşın katıldığı oturumun açılış konuşmasında İsrail askerlerinin Gazze'ye giden Mavi Marmara yardım gemisine saldırarak 9 yardım gönüllüsünü katlettiğini ve Mavi Marmara'da insanlık onurunun yok edilmeye çalışıldığını belirterek, bu insanlık dışı saldırıya vicdan sahibi herkesin karşı çıktığını söyledi. Gemilere yapılan bu saldırılar sonucunda Türkiye'de herkesin görevini yaptığını kaydeden Başkan Tolu, “Hükümet, Genelkurmay, Siyasi Partiler, STK'lar üzerlerine düşen görevi yapmışlar ve Filistin Meselesinden Dolayı ilk kez birlik ve beraberlik yaşanmıştır. Herkes tek yürek olmuştur. Bu mesele günü birlik bir mesele değildir. Filistin meselesi çözümüne kadar sürekli gündemde tutulması gereken bir meseledir. Biz de Saadet Partisi olarak unutulmaması için elimizden gelen her şeyi yapacak ve bu meseleyi diri tutacağız” dedi.


'BAĞIMSIZLIK YOLUNU AÇTIK'

Mavi Marmara gemisinde bulunan Dr. Hasan Hüseyin Uysal, yola çıkan gemilerin sadece yardım amacı taşıdığını söyledi. Uysal, Yahudilerin Ortadoğu'da hiçbir haklarının olmadığını ifade ederek, “İnsanlara moral götürecektik ancak başarılı olamadık. Yalnız Filistin'in bağımsızlık yolunu bu yardım gemileri sayesinde açtık. Zulmün en büyük destekleyicisi Amerika'nın bile buna kayıtsız kalamadı. Ortadoğu'da huzur bağımsız Filistin devletinin kurulmasına bağlı.” şeklinde konuştu.


'İZİN VERSEYDİ KARİZMA ÇİZİLİRDİ'

Gazze'ye gitmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisi'nde bulunanlardan Dr. Asım Sarıgüzel de yardımların ilgi alanının başta İslam devletleri olduğunu, bütün dünya devletlerine yardım edebileceklerini söyledi. Gazze'ye giderken geri dönmeyi düşünmediklerini kaydeden Sarıgüzel, “İsrail'in müdahalesini bekliyorduk. Ama bu kadar sert bir tepki beklemiyorduk. İsrail, bu yardıma izin verseydi, uluslararası alanda karizması çizilecekti. Bu nedenle yardımların Gazze'ye ulaşmasına engel oldu” ifadelerini kullandı. İHH gönüllüsü Şükrü Nortçu ise vakfın 1992'de Bosna savaşıyla dünyaya sesini duyurduğunu, amaçlarının zor durumda olan insanlara yardım etmek olduğunu söyledi. Yanlış bir yolda yürüyen İsrail'in bu tavrından vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Nortçu, farklı din ve ırklara sahip olan yüzlerce insanın sadece yardım götürmek amacıyla yola çıktığını söyledi. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mücahit Uludağ da insanlık için yola çıktıklarını, Filistin halkının dinlerinden dolayı dışlandığını, buna dünyanın 'dur' demesi gerektiğini ifade etti.


14 yıl önce