|

Göle'ye Orman Fakültesi için ilk adım atıldı

Ardahan'ın Göle ilçesinde açılması planlanan Orman Fakültesi binasının yapımı için ilk adım 30 Ağustos 2012 tarihinde Göle'de atıldı. Göleli işadamı Nihat Delibalta, 'Göle için elimden gelen her türlü desteği vereceğim.' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 2/09/2012 Pazar
Güncelleme: 17:34 - 2/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
  Göle'ye Orman Fakültesi için ilk adım atıldı
Göle'ye Orman Fakültesi için ilk adım atıldı

Göleli İşadamı Nihat Delibalta'nın yaptıracağı Orman Fakültesi binası için arazi tespit çalışması yapıldı. Arazi tespiti için Göle'ye gelen Nihat Delibalta, Göleli hemşehrileri tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Halaylar ve kesilen kurbanlar eşliğinde karşılanan Nihat Delibalta, Göle halkından gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Göle'de fakülte binası için yapılan yer tespitine Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez ve çok sayıda vatandaş katıldı.


71 BİN 852 METREKARELİK FAKÜLTE

Karşılamaların ardından işadamı Delibalta, fakültenin inşa edileceği araziyi gezdi. Nihat Delibalta'ya arazi hakkında bilgiler veren Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, üzerinde bulundukları arazinin 71 bin 852 metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirtip fakülte binası için bu araziden istedikleri kadar kullanabileceklerini sözlerine ekledi. Fakültenin kurulmasında Göle Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Belediye Başkanı Muratoğlu, Göleli işadamı Nihat Delibalta'ya katkılarından ötürü teşekkür etti. Konuşmalar esnasında Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan'da yapılması planlanan kayak merkezi ve Ardahan-Artvin illerinin ortak kullanacakları bir havaalanının inşasına ilişkin planları katılımcılarla paylaştı.


'GÖLE İÇİN ELİMDEN GELEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM'

Arazi ve yapılması planlanan fakülte hakkında değerlendirmelerde bulunan Nihat Delibalta, geniş bir araziye sahip olduklarını ve kurulacak fakülte binasının inşasına projenin mühendisler tarafından onaylanmasının ardından başlanılacağını belirtti. Kurulacak fakültenin örnek alınacak bir bina olacağını belirten Delibalta: 'Göle benim memleketim. Daha önce olduğu gibi Göle'de de eğitim yatırımlarımız devam edecek. Göle'yi hak ettiği yere getirmek istiyoruz ve bu süreçte elimden gelen her türlü desteği vereceğim' dedi.



12 yıl önce