|

'Gönülleri fethedelim'

Anadolu Gençlik Derneği, "Mekke'nin Fethi Gecesi" adıyla program düzenlendi. Seyhan İlçesi Müftüsü Halil Uzun, Mekke'nin fethinin, İslam tarihinin en önemli hadiselerden biri olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 2/01/2012 Pazartesi
Güncelleme: 19:30 - 2/01/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
'Gönülleri fethedelim'
'Gönülleri fethedelim'

AGD'den Mekke'nin Fethi Gecesi


Adana'da, Anadolu Gençlik Derneği tarafından "Mekke'nin Fethi Gecesi" adıyla program düzenlendi. Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa büyük ilgi gösterildi. Programı izlemek isteyenler salonda izdihama neden oldu. Gece, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okundu, konuşmalar yapıldı. Geceye, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, İl Müftüsü İsmail Canbolat, Seyhan İlçesi Müftüsü Halil Uzun, Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Başkanı Abdulaziz Kıranşal, Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, Genel Merkez Yöneticilerinden Adana eski milletvekili Yakup Budak, Süleyman Çalışkan, Orman Bölge Müdürü Ata Kahya, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, çok sayıda dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Gecede konuşan Müftü Halil Uzun, Mekke'nin fethinin, İslam tarihinin en önemli hadiselerden biri olduğunu belirtti.


UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR MÜCADELE

Müftü Uzun, "Mekke döneminde işkencelere maruz kalan ashab, Hicret, Bedir, Uhud ve Hendek gibi hadiselerin ardından Mekke'yi fethetme şerefine nail olmuştur. Bu zafer uzun ve meşakkatli bir mücadele sürecinden sonra vuku bulmuştur. Resulullah (sav) Efendimiz Mekke'nin fethinde Ebu Süfyan ve ileri gelen bazı Mekkeli müşrik liderlerin kalplerinin İslam'a ısındırılması için gayret sarf etmiş ve neticesinde Mekke ile birlikte Mekkelilerin gönülleri de fethedilmiştir. Bu gün bizlerde gönüllerin fethi için mücadele etmek durumundayız" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen dünya Kur'an okuma birincisi Ali Ramazani, Türkiye Kur'an Okuma birincisi Ahmet Tayyar ile dünya Kur'an okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Kuran ziyafeti sundular. Ayrıca küçük hafızların okuduğu Kur'an ziyafeti büyük ilgi gördü.


12 yıl önce