|

GÜ Kuşadası'nda bilim ateşi yaktı

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin gerçekleştirdiği, 1. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu yapıldı. Toplantıya, 14 ülkeden 110 üniversite ve 450'ye yakın akademisyen katıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 4/06/2010 Cuma
Güncelleme: 18:20 - 4/06/2010 Cuma
Yeni Şafak
GÜ Kuşadası'nda bilim ateşi yaktı
GÜ Kuşadası'nda bilim ateşi yaktı

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin, Kuşadası Pine Bay Otelde gerçekleştirdiği “1. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu”, yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla bilim dünyası için önemli bir platform oluşturdu. Türkiye'de bilim alanında önemli bir ilke imza atan Gediz Üniversitesi'nin, 14 ülkeden 110 üniversite ve 450'ye yakın akademisyenle gerçekleştirdiği toplantıda, temel bilimler ile mühendislikteki hesaplama yöntemlerindeki yeni yaklaşımlar ele alındı. Sempozyuma Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ve Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta olmak üzere;

çok sayıda akademisyen katılırken; toplantıda bilim dünyası için ışık tutacak önemli bildiriler sunuldu. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, 2 yıl önce kurulan ve bir yıldır eğitim veren Gediz Üniversitesi'nin, uluslararası önem taşıyan iddalı bir sempozyuma imza atmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.


BİRÇOK ÖZGÜN ÇALIŞMA TARTIŞILDI

Çevik, 3 fakülte ve 11 bölümle hizmet veren Gediz Üniversitesi'nin sempozyum sonucunda disiplinler arası bir çalışmaya imza atarak, hem İzmir ve Ege Bölgesi'nde hem de uluslararası camiada akademik anlamda öneminin arttığını söyledi. Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş de, Gediz Üniversitesi'nden 32 kişilik bir akademisyen grubu tarafından sürdürülen toplantı kapsamında, 88 oturumda 292 bildirinin sunulduğunu belirterek, "İlk yılımızda standartların üstünde bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Uzun bir süredir devam eden çalışmalarımız uygulama aşamasına geldi. 'Bilim ve Mühendislik Hesaplamaları Sempozyumu' sayesinde bilimsel anlamda önemli işbirliklerinin oluşması için çok ciddi bir zemin hazırladık. Daha önce mühendislik dalları kendi aralarında bu tarz organizasyonlar yapıyorlardı. Biz, tüm mühendislik dallarını kapsayan bir sempozyum düzenledik. Birçok özgün çalışmanın tartışılması, bilim insanlarının birbirini tanıması ve bilimin yayılmasında bu sempozyum önemli bir etken oldu. Sempozyum kapsamında yayınlanan bildirileri bir kitap haline getireceğiz" diye konuştu.


14 ÜLKEDEN GENİŞ KATILIM

2 gün süren sempozyuma, Ottawa, Oklahoma, Helsinki ve Türkiye'den 6 davetli konuşmacı katıldığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Güneş, yurtiçi ve yurtdışı taleplerin fazlalığının kendilerini mutlu ettiğine değinerek, "Kaliteli, ülkemizin geleceğine yönelik önemli projeler, teknolojiler üreten gençleri topluma kazandırmak en büyük hedefimiz" dedi. Sempozyumda, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Janos D. Pinter de çok özel eğitim programı sunarken; Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Lotfi Askar Zadeh, Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Güvenen, TOBB Üniversitesi'nden Prof. Dr. Burhan Türkşen, Ottawa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncer Ören, Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Helsinki Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vesa Niskanen, Oklahoma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Delen, sempozyumun diğer önemli katılımcıları arasında yer aldı.


14 yıl önce