|

Günay: Samsun'un yüzü değişecek

Amazon Kenti'ndeki çalışmaları inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çalışmanın Samsun'un yüzünü değiştireceğini söyledi. Günay, " Türkiye eğer dünya milletler ailesinin üyelerinden birisi olacaksa önce yaşadığımız mekanları derleyip toparlamamız gerekiyor."dedi.

Adnan Bahadır
00:00 - 25/05/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:07 - 25/05/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Günay: Samsun'un yüzü değişecek
Günay: Samsun'un yüzü değişecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı Park alanında oluşturulan minyatür Amazon kentindeki çalışmaları inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da eşlik ettiği Günay, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Günay, burada yaptığı açıklamada, çalışmanın Samsun'un yüzünü değiştireceğini söyledi. Yerleşim mekanlarının çağdaş, yaşanılır kentler haline gelmeye başladığını belirten Günay, " Türkiye eğer önümüzdeki yıllarda dünya milletler ailesinin çok özel, çok saygın üyelerinden birisi olacaksa önce yaşadığımız mekanları derleyip toparlamamız gerekiyor' dedi. Turizmde yakalanan ivmenin sürdürülmesinin önemine de işaret eden Günay, 'Böylesine bir çalışmada emeği geçen başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından tamamlanacak. Bu çalışmanın açılışına başbakanımızı getirmeye çalışacağım. Samsun'un yüzünü değiştiren bir çalışma olmuş" diye konuştu.


HEKTOR ANITI DİKİLECEK

Akdeniz'den gelen gemilerin Çanakkale Boğazı'na girerken Gelibolu Yarımadası'ndaki Abide'nin görüldüğünü ifade eden Günay, şunları söyledi; "Anadolu topraklarında da Troya Savaşları'nı simgeleyen bir Hektor anıtı hayalim var. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı buraya bu Amazon heykelini dikmişse, biz de sanıyorum ki bu hayali gerçekleştirme konusunda adımlar atabiliriz; Bu topraklarda geçmişten bu yana ne yaşanmışsa, kimler yaşamışsa hepsi bizimdir.Bu tarih bilincini yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor. Hektor benim gözümde Anadolu topraklarını savunan, 10 bin yıl önce savunan Anadolu Mehmetçiklerden birisidir. Zaten Mehmetçiğe benzeyen bir Hektor düşünüyorum.'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, incelemelerin ardından Ordu'ya gitmek üzere kara yoluyla Samsun'da ayrıldı.


15 yıl önce