|

Hak-Sen Elbistan'da şube açtı

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'na (Hak-Sen) bağlı, Sağlık Hak-Sen Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilk kez bir ilçede şube açtı.

Erdal Kır
00:00 - 17/02/2009 Salı
Güncelleme: 16:45 - 17/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Hak-Sen Elbistan'da şube açtı
Hak-Sen Elbistan'da şube açtı

2008 yılı Ekim Ayında Hak-Sen Konfederasyonu çatısı altında birleşerek faaliyetleri başlayan ve kısa bir zamanda Kahramanmaraş'ta dahil 43 ilde teşkilatlanarak hızlı yükselişine devam eden Hak-Sen bununla da kalmayıp Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Elbistan İlçesinde Sağlık Hak-Sen şubesini açtı.

Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Konfederasyona bağlı 9 sendika başkanının da katıldığı Sağlık Hak-Sen Elbistan Şubesi'nin açılışında konuşan Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Elbistan ilçesinde 3 ay gibi kısa bir zamanda sağlık alanında 400 üyeye ulaştıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayhan Çivi, "Üç ay gibi kısa bir zamanda 400 üyeye ulaşan hatta geçen ve Türkiye'de ilk defa bir ilçede şube açan çok değerli Sağlık Haksen yönetici ve üyelerini kutluyorum. Bizler sendika olarak Ülkemize, kamu görevlilerine, yasaların düzenlediği haklar çerçevesinde hizmet etmek istiyoruz. Biz her hangi birlerinin değil sadece ve sadece memurun arka bahçesi olup, haklının ve doğrunun yanında olacağız. Biz kimseyi ayırt etmeden, senden, benden demeden kamu görevlisi olan herkese hizmeti borç biliyoruz. Bugüne kadar yaşanan sendikalar arasındaki rekabeti reddediyoruz. Biz hizmette rekabet etmek istiyoruz" dedi. Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise yapmış olduğu kısa konuşmada Haksen sendikasının kısa bir zamanda büyük yollar kaydettiğine şahit olduklarını ve söylemlerinin her zaman yapıcı söylemlerden oluştuğunu dile getirerek, başarılarının devamını diledi.



15 yıl önce