|

Hatay Valisi Lekesiz güç birliği çağrısı yaptı

Antakya Gazeteciler Cemiyeti üyelerini kabul eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ziyarette kamu hizmetlerinin halka sunumunda ve savunulmasında basan büyük görevler düştüğünü söyledi. Lekesiz, "Küresel düzeyde rekabet için, yerel düzeyde birliktelik şart" dedi.

Cihan
00:00 - 17/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:49 - 17/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hatay Valisi Lekesiz güç birliği çağrısı yaptı
Hatay Valisi Lekesiz güç birliği çağrısı yaptı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ilin marka kent olabilmesi için dünya standartlarını yakalaması gerektiğini söyledi.

Kongre sürecini kısa süre önce tamamlayan Antakya Gazeteciler Cemiyeti üyelerini kabul eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ziyarette kamu hizmetlerinin halka sunumunda ve savunulmasında basının önemine değindi.

Küresel düzeyde rekabet için yerel düzeyde rekabetin şart olduğuna vurgu yapan Hatay Valisi Lekesiz, "İlimiz dinamik ve potansiyeli geniş bir il. Havaalanının faaliyete girmesiyle ve Suriye ile vizesiz uygulamanın başlamasıyla hareketlenen Hatay'da, bu hareketlilikten basında faydalanıyor. İlimizin her alanda ilerleyebilmesi için, sosyal ve fiziki enerjimizi toplumsal yarar için harcamalıyız. Küresel düzeyde rekabet için, yerel düzeyde birliktelik şart" dedi.

"Türkiye için GAP ne anlama geliyorsa, Hatay için Reyhanlı Barajı aynı anlama geliyor" diyen Vali Lekesiz, Reyhanlı Barajının yapılması için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.


HERKES DESTEK VERMELİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay için büyük bir şans olduğunu yineleyen Vali Lekesiz, "Kültürel varlıklarımız ilimizin kalkınmasında ciddi katkılar sağlayabilir ve bu yönde çalışmalarımız da mevcut. Hatay kültür ve sanat şehri olacaksa, bu alanlara da ağırlık ve önem vermeliyiz. Biz valilik olarak Kurtuluş Caddesinden bir tarihi Antakya evi alıp restorasyonunu yapacağız. Her odasını bir sanat dalına tahsis ederek, ilimizde her sanat dalından ciddi elemanlar yetiştireceğiz. Hatay, marka ketli iller arasında farkını fark ettirecekse; her alanda dünya standartlarını yakalamalıdır. Biz Hatay'ın her alanda dünya standartlarına ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Bu çabamızda, sivil toplum örgütleri, siyasiler, resmi kurumlar ve tüm halkımız bizlere destek olmalıdır." şeklinde konuştu.



14 yıl önce