|

Hayırseverlerin desteğiyle Akdere Camisi ibadete açıldı

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Akdere Camisi'nin hayırseverlerin de desteğiyle hizmete girdiğini söyledi. Cami, taziye evleri ve mescitlerin yapımının çok önemli olduğunu belirten Tahmazoğlu, 14 taziye evinin inşaatının sürdüğünü ifade etti.

Zabit Durmuş
00:00 - 19/07/2011 Salı
Güncelleme: 18:01 - 19/07/2011 Salı
Yeni Şafak
Hayırseverlerin desteğiyle Akdere Camisi ibadete a
Hayırseverlerin desteğiyle Akdere Camisi ibadete a

Uzun zamandır Akdere Mahallesi'nde inşaat halinde bulunan Akdere Camisi, hayırseverlerin ve Şahinbey Belediyesi'nin desteğiyle yaptırılarak törenle hizmete açıldı. Törene, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz ile meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Müftü Vekili Mustafa Deniz yaptı. Caminin Müslümanların kalbi olduğunu söyleyen Deniz, 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı doğru kılan, zekatını veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. Bir insan için kalp neyse, bir Müslüman için de cami ve mescit odur. Cami ve mescitler Müslümanların kalbidir. Ruhudur. Yani Müslümanların ortak kalbi gibidir. O kalpte hayat varsa, Müslümanlar da da hayat vardır. Cami ve mescitler, beton ve tahta yığını değildir. Onlar bir ruhtur. Bir çağrıdır. Onlar müminleri Allah'a, Peygamber Efendimize (s.a.v), kardeşliğe ve kurtuluşa davet eden bir çağrıdır' dedi.


HAYIRSEVERLER DESTEK VERDİ

Cami, taziye evleri ve mescitlerin yapımının çok önemli olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 'Camilerimiz bizleri bir araya getiren, beraber ibadet etmememizi sağlayan, birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz yerlerin en başında gelmektedir. İnsanlar hem et ve kemikten, hemde ruhtan, iki kanatlı bir kuş gibi yaratılmışlardır. Yediğimiz yemekler, vücudumuzu beslerken, okuduğumuz Kur'an, kıldığımız namaz ve tuttuğumuz oruç gibi ibadetlerimiz de bizim manevi yönden beslenmemizi sağlar" diye konuştu. Cami, mescit ve taziye evlerinin yapılmasının önemine değinen Tahmazoğlu, Akdere Camisi'nin inşaatının uzun yıllardır devam ettiğini ifade etti. Tahmazoğlu, hayırseverlerin de desteğiyle cami yapımının tamamlandığını söyledi.


14 TAZİYE EVİNİN İNŞAATI SÜRÜYOR

Akdere Camisi'nin yanına hanım ve erkek taziye evi yaptıklarını vurgulayan Başkan Tahmazoğlu, "Taziye evlerimizi sadece taziye amaçlı değil aynı zamanda emekli Lokali ve kütüphane olarak ta kullanılacak şekilde inşa şu anaa kadar 35 adet taziye evimiz tamamlandı. 14 taziye evimizin de inşaatı devam ediyor. Akdere camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Akdere Camimiz hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. KaymakamMehmet Taşdöğen ise, "Camilerimiz islamiyetin var oluşundan bu tarafa, insanlarımızın öncelikle en yakından gördükleri hayırlı mekanlardır. İnsanlar çoğaldıkça bu gibi eserlere olan ihtiyaçta artmaktadır. Yoğun göç alan ilçemizde ve yoğunlaşan mahallelerimiz de, sosyal ihtiyaçların giderilmesini sağlayan, camilerimize, taziye evlerimize, mescitlerimize, parklarımıza olan ihtiyaçlarda artmaktadır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kaymakam Taşdöğen ve Başkan Tahmazoğlu ile diğer protokol üyeleri yapılan duanın ardından kurdele keserek camiyi hizmete açtı. Caminin içini gezen protokol üyeleri daha sonra cemaatle birlikte Cuma namazı kıldı.


13 yıl önce