|

Hünerli ayaklar

Beşiktaş'ta Ricardinho, G.Saray'da H. Şaş, Erciyes'te Toth asistleriyle, hem taraftarın gözlerinin pasını sildi, hem de sıkıntılı günler geçiren takımlarına rahat bir nefes aldırdılar.

HÜSEYİN KORUCUOĞLU
00:00 - 28/11/2006 Salı
Güncelleme: 00:08 - 28/11/2006 Salı
Yeni Şafak
Hünerli ayaklar
Hünerli ayaklar

Atalarımız, ağızdan çıkan söz için "insanı vezir de eder, rezil de" demiş. Takımlarda oynayan oyuncular da böyle. Bir oyuncu takımını zirvelere çıkarırken, bir diğeri bataklığa sürükleyebiliyor. Bu uç örneklerden enstantaneler izledik hafta boyunca.

Sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş, Bursa karşısında felaketle burun buruna kalmıştı ki, Ricardinho çıktı ve hünerli ayakların neler yapabileceğini gösterdi. Tigana'nın inadı nedeniyle kulübede pas tutmaya yüz tutan bu klas adam, gol atmakla yetinmedi. Futbol resitali sundu ayrıca. Nefis hareketlerinin üzerine Ali Tandoğan'a öyle bir gol attırdı ki, attığı golü bile gölgeledi. Eminim maç sonunda Tigana bile "işte klas oyuncu farkı" demiştir.

Avrupa defterini kapatan Galatasaray, bugüne kadar büyüklere kafa tutan Sivas karşısına çekinerek çıktı. Şipşak bulduğu gollerle rahatladıktan sonra bir Hasan Şaş klasiği izledik. Ümit Karan'a öyle bir pozisyon hazırladı ki, Ali Sami Yen tribünlerindeki seyirci o anda sahada Hagi'nin olduğunu sandı. Ölçüp biçip topu Ümit Karan'ın önüne bir bıraktı ki... Ümit'e düşünme fırsatı bile tanımadı. Tek yapılacak önündeki topa vurmaktı. Ümit de onu yaptı. Kafası yerinde bir Hasan izlemeyi özlemişik doğrusu.

Ligin dibinde kıvranan Erciyes- te de Toth'un, Lazarov'a verdiği pas değil, boğulmak üzere olan takımına attığı can simidiydi adeta. F.Bahçe'de Deniz, Kayserispor'da Mehmet Topuz'un asistlerine alkış. Gözlerimizin pasını sildiler.

Tabi bir de bu tablonun tersi var. Antalya'da Cordobanın her zamanki hastalığı nüksetti ve kalesini öylesine boşalttı ki, Nijeryalı Agali, taç çizgisinin oradan gönderdi topu kaleye. F.Bahçe'de Volkan az daha takımını yakıyordu. Zorlu Trabzon deplasmanında kalesini sorumsuzca boşaltınca golü görüverdi ağlarında. Sonradan Aurelio çıktı sahneye de günah keçisi olmasının önüne geçti.


TRABZONSPOR : 1 FENERBAHÇE : 2

Trabzon'da 10 maçtır kaybetmeyen sarı-lacivertliler, bugüne dek olduğu gibi Appiah'ın gol attığı maçtan yine galip ayrıldı. Deplasmanların en başarılı takımı olan (8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı) Kanarya, ligde yenilmezlik sayısını da 7'ye çıkardı. Aurelio ise 29 maç sonra ligde golle tanıştı. Ziya Doğan bu sezon ilk kez derbi kaybederken, bordo-mavililer 525 dakika sonra golü yine Umut ile buldu.

GALATASARAY : 3 SİVASSPOR : 1

Sahasında yenilmezlik ünvanını 17'ye çıkaran sarı-kırmızılılar, tüm maçlarda gol atan tek takım durumunda.G.Saray, Sakarya'dan sonra 3 büyüklere kök söktüren ve hiç kaybetmeyen Sivas'ı da yendi. 2 haftalık suskunluğuna son veren İliç de gol sayısını 8'e çıkardı. Bülent Uygun yönetiminde ilk kez kaybeden Sivas, ayrıca ilk kez 3 gol birden yedi.

BEŞİKTAŞ : 3 BURSASPOR : 1

İnönü'de 38 gün sonra galibiyetle tanışan Kartal, rakiplerini 6. kez eli boş gönderdi. Beşiktaş, ilk kez ilk golü yediği bir maçı çevirmeyi başarırken, 1 gol 1 asist yapan Ricardinho hem kalitesini ispatladı, hem de Tigana'ya "hazırım" mesajı gönderdi. Bursa ise Engin İpekoğlu ile ilk kez kaybetti. Sinan, F.Bahçe'den sonra Beşiktaş'ı da boş geçmedi.

VESTEL MANİSA : 0 KONYASPOR : 1

9 maçta 23 puan toplayarak tüm dikkatleri üzerine çeken Vestel Manisa, son 6 maçtan sadece 1 puan çıkarabildi. Geçtiğimiz hafta Rafael'den sonra bu kez de Sezer'in ayağından bir penaltı atışından yararlanamayan Vestel, evinde de üst üste 3. yenilgisini aldı. Konya ise, çekinerek gittiği deplasmandan genç Eren ile 3 puanı kaptı.

GAZİANTEPSPOR : 1 KAYSERİSPOR : 2

Ligin durgunlaşan iki takımının mücadelesinde Kayserispor, deplasmanda Gaziantep'i devirerek beraberlik zincirlerinden kurtulurken, rakibini üst üste 4. yenilgisini tattırdı. Maç boyunca 21 şut atan (8'i kaleyi buldu) sarı-kırmızılılar sadece 10 şut atan (2'si kaleyi buldu) Gaziantep'in iki katından daha fazla rakip kaleyi yoklamış oldular.

DENİZLİSPOR : 1 ANKARASPOR : 1

Ligin en az kaybeden ekibi Ankaraspor, Denizli karşısında yenilgiden Wederson'un frikiği ile zor kurtulurken yenilmezlik unvanını da 11 maça çıkardı. İstikrarlı yükselişini devam ettiren Başkent ekibi, üst sıralardaki yerini de perçinledi. Denizlispor'da ise, güzel oyununu bir golle süsleyen Yusuf'a ayak uyduran çıkmayınca 3 puan yerine 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

ANKARAGÜCÜ : 1 ANTALYASPOR : 0

Ligde son 7 haftanın tartışmasız en başarılı takımlarından (5 galibiyet, 2 beraberlik) Ankaragücü, bu yıl deplasmanda henüz galibiyeti bulunmayan Antalyaspor karşısında uzatma dakikalarında güldü. Agali, akıllı bir vuruşla taraftarlarına bayram sevinci yaşatırken, 3 puanını da takımı hanesine yazdırdı.

ÇAYKUR RİZE : 0 GENÇLERBİRLİĞİ : 1

Başkent ekibi, bugüne kadar kendisine ters gelen Çaykur Rize deplasmanında bu kez gülmeyi başardı. Rize'de 8 maçtan sadece birini kazanabilen Gençlerbirliği, böylece üst üste 3. galibiyetine de ulaştı. Geçtiğimiz sezon Rize'nin başarısı için ter döken Okan, attığı golle yeni takımını sevindirirken, eski takımını ise ateşi itti.

K.ERCİYESSPOR : 2 SAKARYASPOR : 0

Ligde 12 haftadır kazanmaya hasret kalan Kayseri Erciyesspor, bu özlemine Sakarya maçıyla son verirken bu sezon 2. kez sevindi. Lazarov ve İlhan ile sonuca giden Kayseri ekibi, ayrıca kendisine en yakın rakibi olan Sakarya ile farkı 4'de düşürdü. Ligin en az gol atan takımı Sakaryaspor (8), ligde 9 maçta gol atmayı başaramadı.



HAFTANIN TAKIMI

Fenerbahçe

Girdiği kritik dönemeçleri birer birer dönüyor. Avrupa'da Palermo'dan sonra ligde de Trabzon- spor'u deplasmanda yenerek liderlikteki yerini korudu.


HAFTANIN YILDIZI

Ricardinho (Beşiktaş)

Beşiktaş'ı girdabın içinden çekip çıkaran adamdı. Takımı yenikken girdi, önce gol attı, yetmedi attırdı. Hem kendi oynadı, hem oynattı, tribünleri mest etti.


ASİST KRALLIĞI

9 ASİST:

Gökdeniz (Trabzon), Alex (F.Bahçe)

6 ASİST: Ceyhun Eriş (Ankaragücü),

5 ASİST: Arda (Galatasaray)

4 ASİST: Hasan Şaş, (Galatasaray),

Sinan Kaloğlu (Bursaspor)


GOL KRALLIĞI

10 GOL: Alex (FB),

8 GOL: İliç (GS), Rafael (V.Manisa)

7 GOL: Bobo (Bjk)

6 GOL: Ersen (TS, Ümit Karan (GS),

5 GOL: Gökhan (Kayseri), Diawara (G.Antep), Burak, Sinan (Bursa), Wederson(Ankara)


HAFTANIN CEZALILARI

SARI KART: Ömer (Konya), Ahmet (Denizli), Emre (Ankaragücü), M.Yılmaz (Ankara), Timuçin (Erciyes)



17 yıl önce