|

İletişimci Ali Saydam İttifak Holding Çalışanlarıyla Buluştu

İletişim Uzmanı-Yazar Ali Saydam, meslek yaşamından tecrübeleriyle iletişimin temel adımlarını bütünleştirdiği “Algılama Yönetimi” kitabı kapsamında, İttifak Holding yöneticileriyle interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 25/09/2010 Saturday
Güncelleme: 16:59 - 25/09/2010 Saturday
Yeni Şafak
İletişimci Ali Saydam İttifak Holding Çalışanlarıy
İletişimci Ali Saydam İttifak Holding Çalışanlarıy

İttifak Holding, “Algılama Yönetimi” üzerine yaptığı çalışmalar ve bu alandaki yazılarıyla tanınan, Bersay İletişim Grubu Başkanı Ali Saydam'ı ağırladı. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser, Yönetim ve İcra Kurulu üyeleriyle, holdingin pazarlama ve iletişim süreçlerini yürüten ekiplerle buluşan Saydam, kurumsal itibarın önemine dikkat çekerek, markalarını ve kurumsal itibarlarını yönetmeyen şirketlerin rekabette geri kalacağını belirtti. Konuşmasına “İlişki ve iletişim arasındaki fark nedir?” sorusuyla başlayan ve “İlişki ve iletişim arasındaki fark bilinmediği için ilişkileri de iletişimi de yönetemiyoruz” diyen Ali Saydam, iletişimin aslî görevinin, algılanan gerçeklik ile mevcut hakikati uzlaştırmak, hakikat ve realiteyi mümkün olabildiğince üst üste getirmek olduğunu vurguladı. Algılamayı yönetmenin süreklilik, tutarlılık ve özen gerektiren bir süreç olduğuna değinen Saydam, bunu yönetebilmek için öncelikle hedef kitlenin değerler sistemi ile kesinlikle çatışmamak gerektiğinin altını çizdi. Saydam, başarılı bir iletişim yapabilmek için hedef kitlenin değer ve kültürüne dikkat etmenin yanı sıra akıldan çok duygulara seslenmenin daha etkili olduğunu ifade etti. Saydam, bu üç alanı, iletişimde başarının kritik başarı faktörleri olarak tanımladı.


HEDEF KİTLENİN DEĞERLERİ ÖNEMLİ

Algılamayı doğru yönetmenin 11 temel kuralı olduğunu söyleyen Ali Saydam, bunları şöyle özetledi: “Algılama yönetiminde 11 temel kuralın hayata geçirilmesi, hedef kitleniz nezdinde arzu ettiğiniz algıyı yaratmada sizi başarıya götürecektir. Öncelikle hedef kitlenizin değerlerine özen göstermelisiniz. Sonuca odaklanarak, beklentilerin üzerinde yaklaşım sergilemeniz, sizi farklılaştıracaktır. Gerçeklere dayanmanız kritik önemdedir, aynı şekilde düşüncelerden çok duygulara hitap etmeniz başarılı bir sonuç için belirleyici olacaktır.”

Hedef kitlenin kültür ve değerlerine verilmesi gereken öneme vurgu yapan Saydam, şöyle devam etti: “İletişim milli bir meseledir. Milli bir yaklaşımı benimsemeden algılamayı yönetmek mümkün değildir. İçinde yaşanılan toplumun kültürünün ve değerlerinin iyi anlaşılması ve yorumlanmasıyla ancak algılama yönetilebilir.”

Konferans sonunda bir kapanış konuşması yapan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa ise, Ali Saydam'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iletişimin ve algıların doğru yönetilmesinin, ilişkilerimizin ve bu doğrultuda yaşamlarımızın şekillenmesinde belirleyici olduğunu bir kez daha görme fırsatı bulduklarını söyledi.

14 years ago