|

İnegöl'e Kent Müzesi

İnegöl Belediyesi Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesi olan 'İnegöl Kent Müzesi' için restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.Müzenin tarihi dokusu bozulmadan modern müzecilik esaslarına göre imar edildiği belirtildi.

A.Hulusi Gürbüzol
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 18:35 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
İnegöl'e Kent Müzesi
İnegöl'e Kent Müzesi

Bursa Kent Müzesi ve Uludağ Üniversitesi'nin de desteğini alan İnegöl Belediyesi Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesini önümüzdeki Kasım ayında açmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye genelinde ilçeler bazında bir ilk olan, İnegöl Kent Müzesi ile ilgili tarihi eski Belediye binasında devam eden yapılanmayı ve çevresindeki düzenleme çalışmalarını inceledi.Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya ve bunları gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını vurguladı. Bu düşünce ile birçok ili geride bırakarak başlattıkları Kent Müzesi çalışmalarının bugün son aşamasına geldiklerini belirten Aktaş,' İlçeler arasında ilk Kent Müzesi ünvanı taşıyacak Bu uygulamayı ülkemiz müzeciliğinde ilk örnek olarak düşünmekteyiz. Bu çalışmaların yanında müzenin otantik görüntüsünü uygun olarak müze çevresi ve İshakpaşa Camiinin kent müzesine bakan kısmında düzenleme çalışmalarını da başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 'dedi.


MÜZENİN TARİHİ DOKUSU BOZULMAYACAK

Türkiye'de ilçeler arasında ilk olan Kent Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının son aşamada olduğunun altını çizen Aktaş, 'Önümüzdeki 2 hafta içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz Kent Müzesi çevre düzenlemesi çalışmalarının belediyemize maliyeti yaklaşık 35 Bin YTL'dir. Müzemiz tarihi dokuyu bozmadan modern müzeciliğin esaslarına göre imar ediliyor.'dedi.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İnegöl Kent Müzesinin açılışını gerçekleştirmesi programlanırken, sürpriz bir ismin de açılışa katılacağı açıklandı.


16 yıl önce