|

''İpekböceği'' raya indi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üretim çalışmaları devam eden ilk yerli tramvay ''İpekböceği'' raylara indi. Belediye Başkanı Recep Altepe,"Hayallerimiz gerçek oldu. Bursa'da üretilen tramvay artık raylarda'' diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 11:33 - 29/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
''İpekböceği'' raya indi
''İpekböceği'' raya indi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk yerli tramvay ''İpekböceği''ni törenle raya indirdi. Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim çalışmaları devam eden ilk yerli tramvay ''İpekböceği''nin raya indirmenin mutlululuğunu yaşadıkların belirterek,''Hayallerimiz gerçek oldu. Bursa'da üretilen tramvay artık raylarda'' diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye öncülüğünde Bursa'da üretilen ve ''İpekböceği'' görünümlü olarak tasarımı yapılan ilk yerli tramvay, Burulaş atölyesine getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Durmazlar tarafından üretimi yapılan tramvayda test sürüşü yaptı.

Altepe, Bursa'nın adını dünya çapında duyuracak ciddi bir başarıya imza attığını ifade ederek, ''Seçim sürecinde verdiğimiz sözü tuttuk ve Bursalı sanayicilerimizle ilk yerli tramvayı ürettik. Hayallerimiz gerçek oldu. Bursa'da üretilen tramvay artık raylarda'' diye konuştu.

KENDİ PATENTİMİZ KENDİ MARKAMIZ

Bursa sanayisinin üretim hedefinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Altepe, ''İpekböceği raya indi. Bursa ve Türkiye için çok önemli bir durum. Bugüne kadar çok büyük paralarla yurt dışından satın aldığımız araçlar artık Bursa'da üretilecek. Bu ilk yerli aracın tüm mekanik, elektronik ve yönetim sistemi, tümüyle Bursa'nın üretimi. İlk defa kendi patentimizle, kendi markamızla bir aracın üretimini yaptık'' dedi. Bursa'nın her konuda marka olmasını hedeflediklerini bildiren Altepe, raya indirilen ilk aracın modern, dünya standartlarında ve Avrupa kalitesinin üzerinde bir yapıda dizayn edildiğini söyledi.

TÜRKİYE İHRACAT PASTASINDA PAY ALMALI

Dünyanın 15 yıllık projeksiyonda yaklaşık 1 trilyon dolarlık pazar ihtiyacı olduğunu da dile getiren Başkan Altepe, Türkiye''nin de bu paydan yararlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Altepe, İtalyan ve Alman mühendislerin de kontrol ettiği ilk yerli vagonun test sürüşlerinin başladığını kaydederek, ''Bursa, büyük bir hamle yaptı. Dünya markalarının bundan böyle Bursa''da üretim yapmasını hedefliyoruz. Taşeron değil, marka üretim yapalım istiyoruz. Bu araç sadece Bursa''nın değil, Türkiye''nin gururu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın Bursa ziyaretinde ilk yerli aracın sürüşünü de gerçekleştireceğiz'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce