|

Irak hala çok önemli bir pazar gidilmeli

Irak'a sektörel iş gezisi düzenleyen Nevşehir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, Erbil, Zaho ve Dahok'ta çok sayıda ikili görüşmeler yaparak iş bağlantıları kurdu. GESİAD Başkanı Pamukçu, 'Hala Irak çok önemli bir pazar. Mutlaka gidilmeli, görülmeli" dedi.

Aa
00:00 - 22/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 12:48 - 22/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Irak hala çok önemli bir pazar gidilmeli
Irak hala çok önemli bir pazar gidilmeli

Nevşehir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyeleri, Irak'a sektörel iş gezisi düzenledi.

4 gün süren Irak sektörel iş gezisinde Nevşehirli iş adamları, Erbil, Zaho ve Dahok'ta çok sayıda ikili görüşmeler yaparak iş bağlantıları yaptı.GESİAD üyeleri, ziyaret sırasında, Kuzey Irak Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzat Halil, Dahok Valisi Tahir Fetteh Ramazan, Erbil Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Dara El Khayat, Dahok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad Abdulhalim ve Erbil Işık Üniversitesi yetkililerini ziyaret ederek ülke hakkında detaylı bilgi alıp, ticaret imkanları hakkında görüşmeler yaptı.

GESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Pamukçu, yaptığı açıklamada, Irak'ın kendileri için önemli bir pazar olduğunu bildirdi.


İKİLİ GÖRÜŞMELERLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ ARANDI

Üyelerin katılımıyla çok verimli ve başarılı üst seviyede bir ticari organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Pamukçu, 'Hala Irak çok önemli bir pazar. Mutlaka gidilmeli, görülmeli. Biz gezimiz de, Erbil, Dohok ve Zaho'da inşaat, hazır beton, demir ve çimento ticareti, beton parke, cephe kaplama, bordür taşı, çift cam, PVC, gıda, un, yağ, bakliyat, baharat ve kuru yemiş imalatı, ziraat, çelik tencere, çaydanlık, teflon tencere tava imalatı, tekstil, tül ve perde imalatı, çikolata, otomotiv yedek parça alanlarında faaliyet gösteren seçkin iş adamlarımızla gerçekleştirdik. Sektörlerinde sanayi gezileri ve firma ziyaretleri yapıldı' dedi.Iraklı ve Türk iş adamlarıyla ikili iş görüşmelerin yapıldığını ifade eden Pamukçu, Erbil ve Dohok valileri ile Ticaret ve Sanayi Oda başkanlarını ziyaret ederek, ticaret ve yatırım imkanları hakkında bilgiler aldıklarını söyledi.


GÜVENLİK SIKINTISI YOK

Pamukçu, konuşmasına şöyle devam etti:'Kuzey Irak Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, bizlere önemli bilgiler verdi. Irak'ta ortamın çok yumuşak olduğunu, güvenlikle alakalı bir sıkıntının olmadığını, Kuzey Irak yerel hükümetinin yatırımlara çok destek verdiğini belirtti. Bu desteklerin bütün ülkelere açık olduğunu ama kendilerinin Türk girişimcilerin bu desteklerden istifade etmesini istediklerini özellikle vurguladı. Buranın halkının Türk insanına karşı çok yakın bir ilgisinin olduğunu ve iki halk arasında en ufak bir sorun olmadığını dile getirdi. Güvenlik noktasında da bölgesel kürt yönetimi sınırları içinde her hangi bir sorunun olmadığını belirtti. Kendinizi Ankara yada İstanbul'daki kadar güvende hissedebilirsiniz diye konuştu. Bundan çok etkilendik. Çok faydalı bir gezi oldu. Geziye katılan arkadaşlarımız Iraklı meslektaşları ile yararlı görüşmeler yaptı. Bunun somut neticelerini önümüzdeki günlerde göreceğiz.'



14 yıl önce