|

İş yerleri beyaz tabak ve beratla ödüllendirildi

Şahinbey Belediyesi Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam" sloganıyla teknik ve hijyen standartlarının üzerinde olan iş yerlerini beyaz tabak ve beratla ödüllendirdi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Teknik ve hijyenik şartlara uygun üretim ve satış yapan işletmelerimize, güvenilirlik göstergesi olan 'beyaz tabak ve berat' veriyoruz" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 15/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 17:03 - 15/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
İş yerleri beyaz tabak ve beratla ödüllendirildi
İş yerleri beyaz tabak ve beratla ödüllendirildi

Şahinbey Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Şahinbey Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, "Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam" sloganıyla teknik ve hijyen standartlarının üzerinde olan iş yerlerini beyaz tabak ve beratla ödüllendirdi. Kelebek Restoran'da düzenlenen törene; Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ile ödül alacak işletme sahipleri katıldı. Törende konuşma yapan Çınar, Beyaz Tabak Projesi'ndeki amaçlarının insanları iyilikte ve görsel güzellikte yarıştırmak olduğunu ifade ederek, "Hijyenik şartları ve güvenilirliği üst seviyede sağlayan iş yerlerimizi beyaz tabak, berat ve bayrakla ödüllendireceğiz. İş yerimiz aldığı bu güvenilirlik belgesini iş yerine, bayrağı da dükkanının dışına asacak. Vatandaşlarımız da bu sayede bu iş yerinden güvenli bir şekilde alışveriş ve gıda ihtiyacını karşılayacağını anlayacak" dedi.


ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "İş yerleri arasında kalite rekabeti oluşturarak hizmet etkinliğini artırmak ve Gaziantep halkının daha temiz, güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla 'Beyaz Tabak Projesi'ni başlattık. Böylelikle sektördeki diğer iş yerlerini de kendi şartlarını daha iyi oluşturmaları için teşvik etmiş olmayı hedefliyoruz. Beyaz tabak alan firmalarımızı da yakaladıkları standartları koruyup korumadıklarını görmek için rutin aralıklarla denetleyeceğiz. Bu denetimlerde amacımız esnafımızı cezalandırmak değil, vatandaşlarımızın ve çalışanların kaliteli bir yaşam standardına kavuşmasıdır. Biz asla kimseyi cezalandırmak için denetim yapmıyoruz. Biz her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanındayız" şeklinde konuştu. Proje kapsamında Şahinbey Kaymakamlığı'na başvuru yapan iş yerlerinin, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılan denetimler sonunda beyaz tabak ve berat almaya hak kazandıkları bildirildi. Denetimlerde kaliteden ödün verdiklerinin anlaşılması halinde, ödül alan iş yerlerinin beyaz tabak ve beratlarının alınacağı belirtildi.

13 yıl önce