|

'İşbirliği için doğru adrestesiniz'

TITO Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard ve Başkan Yardımcısı Melvin Cottrell, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan'ı ziyaret etti. Aslan, “Biz ticari anlamda her türlü işbirliğine hazır bir kentiz. Dolayısıyla yatırım ve işbirliği için doğru adrestesiniz” dedi.

Zabit Durmuş
00:00 - 5/12/2010 Pazar
Güncelleme: 17:26 - 5/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
'İşbirliği için doğru adrestesiniz'
'İşbirliği için doğru adrestesiniz'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, “Ortadoğu'ya açılmak isteyen İngiliz firmaları, Gaziantepli firmalarla sağlayacakları işbirliği sayesinde önemli avantajlara sahip olacaklardır” dedi.

İngiliz ve Gaziantepli işadamları arasındaki işbirliği olanakları ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'in İngiltere ile ciddi ticari ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkileri geliştirmek amacıyla her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti. Gaziantep'in son dönemde yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte gerek coğrafi konumu, gerek üretim ve pazarlama alt yapısı gerekse lojistik anlamda sahip olduğu avantajları ile birçok Avrupa ülkesinin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Başkan Aslan, “Biz ticari anlamda her türlü işbirliğine hazır bir kentiz. Dolayısıyla yatırım ve işbirliği için doğru adrestesiniz” dedi.


'SOMUT ADIMLAR ATILMALI'

Başkan Aslan, özellikle Ortadoğu pazarlarına açılmak isteyen İngiliz ve diğer Avrupalı firmaların Gaziantepli firmalarla işbirliğine girip, bu pazarlara yönelmesinin bu firmalara avantajlar sağlayacağına da dikkat çekerek, şunları söyledi: “Gaziantepli firmalarımızın bölge ülkeleriyle olan geçmişten gelen güçlü ticari ilişkileri var. Bu anlamda Ortadoğu pazarına girmek isteyen İngiliz firmaları Gaziantepli firmalarımızla bu anlamda işbirliğine girerlerse önemli avantajlara sahip olacaklardır. Bu noktada, biz İngiliz firmaları ile her türlü işbirliğine hazırız ve vakit geçirmeden sağlanabilecek işbirlikleri için somut adımlar atmayı öneriyoruz.”


'GAZİANTEPLİ İŞADAMLARI UYUMLU'

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (TİTO) Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard da konuşmasında Oda olarak geçmişte Türkiye'de pek etkin olmadıklarını belirterek, “Odamız yönetimindeki değişiklikle birlikte Türk ve İngiliz firmaları arasında yeteri kadar ticari işbirliğinin olmayışından yola çıkarak bu yöndeki eksikliği giderme arzusuyla Türkiye'deki bazı illeri ziyaret etmek istedik. Son dönemde yıldızı parlayan bu kentin işadamları ile yapılabilecek işbirliklerini ve koşullarla ilgili edineceğimiz bilgileri İngiltere'deki işadamlarımıza aktarma düşüncesindeyiz. Türkiye ve İngiltere arasında tarihten gelen dostluk bağları var. Biz bu bağları ticari işbirlikleriyle güçlendirmeyi arzuluyoruz. Gaziantep'te inanılmaz bir üretim ve ticaret potansiyeli var. Ayrıca Gaziantepli işadamlarının da ticari işbirliği konusunda yaklaşımları ve uyumlu oluşları bizim bu konuda harekete geçmemizde önemli bir etken oldu. Biz de kısa süre içerisinde bu anlamda somut adımlar atılması için üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız” dedi.

13 yıl önce