|

İstiklal Harbi Şehitliği Konya'nın sembolü oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Harbi Şehitliği'nin Konya'nın sembollerinden biri haline geldiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/03/2009 Pazar
Güncelleme: 16:56 - 15/03/2009 Pazar
Yeni Şafak
İstiklal Harbi Şehitliği Konya'nın sembolü oldu
İstiklal Harbi Şehitliği Konya'nın sembolü oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitler anısına yaptırılan İstiklal Harbi Şehitliği Konyalıların ve Konya dışından gelenlerden büyük ilgisi görüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Harbi Şehitliği'nin Konya'nın tarihi ve geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, eserin Konya'nın sembollerinden biri haline geldiğini ifade etti. Başkan Akyürek, İstiklal Harbi Şehitliği'nin, 7 bin Konyalı şehidin isimlerinin yer aldığı avlusu, Gaziler Ofisi, İstiklal Harbi döneminde Konya'nın sosyal yapısını canlandıran müzesi, tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrakları ve mimari yapısı ile dikkat çektiğini kaydetti.

Akyürek, "Başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını veren 7 bin Konyalı şehidimizin aziz hatırası için yaptığımız bu eserimize hemşerilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Hafta içi günlük bine yakın ziyaretçinin geldiği İstiklal Harbi Şehitliği, hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Mesela, geçtiğimiz Pazar günü 4 binden fazla kişi Şehitliği ziyaret etti. Bunun yanı sıra; Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız işbirliği sonucu 20 bin ilköğretim okulu öğrencisi rehberler eşliğinde burayı gezerek tarihi öğreniyor" dedi.


SEMA PROGRAMLARINA DEVAM

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında ayda bir kez, 2007 yılında ise her cumartesi düzenlenmeye başlanan ücretsiz sema programlarının düzenli olarak devam ettiğini de hatırlatan Başkan Akyürek, özellikle ücretsiz sema programı için hafta sonu Konya'ya gelen misafirlerin Şehitliği ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettiklerinin altını çizdi. Tüm bu çalışmalarla Konya'nın turizm potansiyelinin yükseldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, tüm Türkiye'yi kültür turizminin en önemli merkezlerinden olan Konya'ya davet etti.


15 yıl önce