|

İzmir'de gaziler haklarından habersiz

Dernek Başkanı A. Fuat Yakın, dernek gönüllüleri olan Kıbrıs Gazileri Midayet Kara ve Kudbettin Durucan ile birlikte, Kore Gazisi Veli Duvahan'ı evinde ziyaret etti.

Kenan Tokgöz
00:00 - 29/09/2008 Pazartesi
Güncelleme: 14:39 - 29/09/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
İzmir'de gaziler haklarından habersiz
İzmir'de gaziler haklarından habersiz

Dernek ekibini dinç bir şekilde karşılayan Kore Gazisi 79 yaşındaki Duvahan, ilk defa evini bir sivil toplum kuruluşunun ziyaret ettiğini belirterek,"Benim yaşım çok ilerledi. Ancak, hiç olmazsa Kıbrıs Gazileri ve Güneydoğu gazileri unutulmasın. Böyle ziyaretler unutulmadığımızı göstermesi açısından çok memnuniyet verici" diye konuştu.

Ziyarette, gazilerin kendileri ile ilgili çıkan yasalardan haberdar olmadıkları da ortaya çıktı. Dernek Başkanı Yakın'ın, "Hükümet 2007 yılında çıkardığı bir yasa ile gazilerin aylığını iki kat artırdı. Bundan bilginiz var mı" sorusuna, "Hayır yok" diye cevap veren Duvahan, eline 270 YTL para geçtiğini söyledi.Çıkarılan yasa ile gazilerin ücretlerinin 487 YTL'ye yükseldiğini hatırlatan Fuat Yakın, bunun bir çok gazi tarafından bilinmemesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, "Maalesef, ilgili kuruluşlar, gazilerimizle yeterince ilgilenmiyorlar. Gazilerimiz bu artıştan faydalanması için dilekçe vermesi gerekiyor. Haberi olmayanlar eski aylıklarını almaya devam ediyorlar. Muharip Gaziler Derneği bu konuda gazilerimizi bilgilendirmelidir" dedi. Ziyarette hazır bulunan Kıbrıs Gazisi Kudbettin Durucan, Kore Gazisi'nin ücret sorununu üstlenerek yardımcı olacaklarını söyledi.



16 yıl önce