|

İzmir'e Şili ilgisi

Şili'nin Ankara Büyükelçisi Francisco Marambio beraberindeki bir heyetle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Marambio, İzmir'in kendileri için çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, fahri konsolosluk açacaklarını söyledi

Cihan
00:00 - 22/04/2008 Salı
Güncelleme: 17:46 - 22/04/2008 Salı
Yeni Şafak
İzmir'e Şili ilgisi
İzmir'e Şili ilgisi

Şili'nin Ankara Büyükelçisi Francisco Marambio, Dış Yatırımlar Komitesi Başkan Yardımcısı Carlos Eduardo Mena ve İzmir Fahri Konsolosu Martin Sanford, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Türkiye'yle önümüzdeki günlerde imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının iki ülke ilişkilerini önemli ölçüde geliştireceğini söyleyen Mena, Başkan Kocaoğlu'nun da bu gelişime katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Mena, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde dünyanın globalleşmesine paralel olarak yerel yönetimlerin daha da güçlendirilmesi eğiliminin ön plana çıktığına dikkat çekti. Büyükelçi Marambio ise, İzmir'in kendileri için çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, burada fahri konsolosluk açmalarının gösterdikleri önemin işareti olduğunu dile getirdi.


İKİLİ İLİŞKİLER GELİTİRİLECEK

Ülkelerini daha iyi tanıtmak için İzmir'de bir Şili Parkı kurmayı planladıklarını belirten Marambio, "İzmir'in ilişkilerimiz açısından önemli bir şehir olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımız'ın bu anlamda Şili'yi ziyaret etmesi bizim için çok önemli. Serbest ticaret anlaşması konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Gelişen ticari ilişkilerimizde en büyük payı İzmir'in alacağını düşünüyorum" dedi.

Kocaoğlu da günümüzde ekonomik, siyasi ve sosyal ilişkiler iç içe geçmesine rağmen belirleyici olanın ekonomik ilişkiler olduğunu vurguladı. Başkan Kocaoğlu, "İki ülke, ekonomik ilişkilerini geliştirdiği ölçüde birbiriyle kaynaşacak ve yakınlaşacaktır" şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda Büyükelçi Francisco Marambio, Başkan Kocaoğlu'na Şili'yi tanıtan bir kitap hediye etti. Kocaoğlu ise Marambio ve Dış Yatırımlar Komitesi Başkan Yardımcısı Mena'ya İzmir Saat Kulesi'nin biblosunu verdi.

16 yıl önce