|

İzmir'i gönüllü rehberler tanıtıyor

İzmir'de öğretim gören üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü rehberler, kruvaziyerlerle kente gelen turistlere şehri tanıtıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gönüllü rehberlik yapan öğrencilerin, İzmir ve Ege Bölgesi'nin gelişimine büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Aa
00:00 - 20/08/2009 Perşembe
Güncelleme: 18:25 - 20/08/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İzmir'i gönüllü rehberler tanıtıyor
İzmir'i gönüllü rehberler tanıtıyor

Konak Belediyesince hayata geçirilen uygulama kapsamında, İzmir'de öğretim gören üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü rehberlerin, kruvaziyerlerle kente gelen turistlere İzmir'i tanıttığı bildirildi.

Konak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitelerin Turizm ve Otelcilik bölümlerinde öğretim gören gönüllü rehberler, 'Poesia' ve 'Arion' kruvaziyer gemileriyle Alsancak Limanı'na gelen ve kenti kendi olanaklarıyla gezmek isteyen turistlere, İzmir'i tanıtıcı broşürlerin verildiği belirtildi.

Uygulamanın başlaması nedeniyle Alsancak Limanı'na gelen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gönüllü rehberlik yapan öğrencilerin, İzmir ve Ege Bölgesi'nin gelişimine katkı sağlayacağını bildirdi.

Kruvaziyerlerle Türkiye'ye gelen turistlerin, rehber eksikliği nedeniyle cadde ve sokaklarda nereye gideceklerini bilmeden dolaştıklarına dikkati çeken Tartan, 2009-2010 öğretim yılının başlamasıyla gönüllü rehber sayısını artıracaklarını ifade etti.


300 BİNDİNE FAZLA TURİST GELİYOR

Turizm konusunda, akademisyen ve gençlerden oluşan Turizm Komisyonu toplantılarının meyvelerini vermeye başladığını belirten Tartan, açıklamasında şunları kaydetti: 'Seçimlerin hemen ardından oluşturduğumuz turizm komisyonu çalışmalarına başladı. Her yıl limanlarımıza 300 binden fazla günü birlik turistler geliyor. Bu turistlerin bir bölümü kent turu yapıyor, bir bölümü başka yerlere gidiyor. Konak Belediyesi olarak, gönüllü, yabancı dil bilen gençlerimizin enerjilerini kullanarak, turistlerin kentte daha huzurlu, mutlu ve doğru bilgilerle donatılmış şekilde dolaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tamamen gönüllülüğe dayanan bir sistem bu. Turistlere, 'Hoş geldiniz' diyoruz. Nereye gitmek istediklerini, ne yapmak istediklerini öğreniyor, önerilerimizi sunuyoruz. İçerisinde haritası olan broşürlerimizi veriyoruz.'

Tartan, tanıtım çalışmalarını halk dansları gösterileri ve müzeler vasıtasıyla da artırmayı hedeflediklerini bildirdi.


15 yıl önce