|

İzmir'in iki yakası 250 milyon dolara birleşiyor

Tekfen-OZ ve Rönesans Alışveriş Merkezleri, İzmir'de 250 milyon dolarlık konut yatırımı yapıyor. Kentin iki yakasının sosyal hayatını birleştirecek proje 54 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek. 2010 yılında bitirilmesi planlanan çalışmada, 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Kenan Tokgöz
00:00 - 22/06/2008 Pazar
Güncelleme: 18:02 - 22/06/2008 Pazar
Yeni Şafak
İzmir'in iki yakası 250 milyon dolara birleşiyor
İzmir'in iki yakası 250 milyon dolara birleşiyor

Dünyanın en büyük 100 inşaat şirketi arasında yer alan iki Türk müteahhit grubunun şirketleri olan Tekfen-OZ ve Rönesans Alışveriş Merkezleri işbirliğiyle, İzmir'de 250 milyon dolarlık bir emlak projesine imza atılıyor. İzmir'in ticaret ve sosyal hayatını canlandıracak bu yatırım kentte bugüne kadar tek çatı altında yapılan en büyük emlak geliştirme projesi. Konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak tek projelik kompleks, İzmir Konak Limanı arkasında, 54 bin metrekarelik arazi üzerine kuruluyor. İzmir Bayraklı'da yer alacak projenin inşaatının 2009'un ilk çeyreğinde başlaması ve 2010 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Mimari yapısı Ege'nin yaşam kültürüne uygun olarak kurgulanan AVM projesinde açık hava mekanları etkin bir şekilde kullanılırken, geniş terasları ve deniz manzaralı alanları ile İzmir halkına Kordon'a alternatif ferah bir yaşam alanı sunacak. Bölgenin en büyük alışveriş merkezi olmaya aday proje kapsamında İzmirliler alışverişin dışında ofisten eve, sinema ve kültür-sanat etkinliklerinden cafe ve restoranlara kadar tüm aradıklarını tek çatı altında bulabilecek.


EGE'NİN İNCİSİNE YAKIŞIR BİR PROJE

Proje tamamlandığında, Türkiye'nin 3. büyük şehrinin imazjı değişecek.

İzmir'in kalbinde yer alacak kompleks, hem Ankara çevre yolunun cephesinde oluşu; hem de Karşıyaka, Konak ve Bornova'ya 5-10 dakika kadar kısa mesafesi ve deniz yolu ile raylı sistem gibi alternatif ulaşım imkanlarıyla, şehrin en cazip noktalarından biri haline gelecek.


5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Açılışıyla birlikte alışveriş merkezini yıllık ortalama 12 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Proje sağlayacağı istihdamla da dikkat çekiyor. İnşaat süresince 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak yatırım, hizmete açıldığında da yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sunacak. Proje ortakalrından Tekfen Grubu, Akmerkez'in yanı sıra, Tekfen Tower ve Taksim Residences gibi fark yaratan projelerin geliştiricisi unvanını taşıyor. 15 yılı aşkın süredir Rusya, Ukrayna ve Türkiye'de faaliyet gösteren Rönesans İnşaat'ta yine dünyanın 100 inşaat şirketi arasında yer alıyor.

16 yıl önce