|

Kablan: Sağlıklı bir bebek için anne adayı mutlu hamilelik geçirmeli

Canik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ramazan Seminerleri sürüyor. Fatih Parkı'nda yapılan seminerin bugünkü konusu çocuk sağlığıydı.

Yeni Şafak
00:00 - 16/09/2008 Salı
Güncelleme: 17:06 - 16/09/2008 Salı
Yeni Şafak
Kablan: Sağlıklı bir bebek için anne adayı mutlu h
Kablan: Sağlıklı bir bebek için anne adayı mutlu h

Seminere konuşmacı olarak katılan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden Psikolojik Danışman Derya Kablan, Canikli hanımlara çocuk sağlığını anlattı.

Hamile kadınların stresten uzak durlaları gerektiğini vurgulayan Kablan, "Hamile olan her kadın hamileliğini mutlu ve huzurlu geçirmeli. Hamilelik mutlu ve huzurlu geçerse, doğacak çocukta mutlu ve huzurlu olur. Bebeğin sağlığı için bol bol temiz hava alınmalı, sakin bir hamilelik dönemi geçirilmesine dikkat edilmeli. İlaç, içki ve sigara kullanan hamile kadınların çocuklarında zihinsel engel görülme olasılığı yüksektir. Bu nedenle hamile kadınlar ilaç, sigara ve içki kullanmamalarının yasıra, bunların içildiği mekanlarlarda da olmaları sağlıklı yeni nesiller için elzem arzetmektedir" dedi.

Bebeklerde sağlığa da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Derya Kablan, yeni doğan bebeklerde sarılığa çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Çocukların aşılarınında mutlaka düzenli olarak yapılmasını konusunda da anne ve anne adaylarına uyarılarda bulunan Kablan, çocukların hayal güçlerinin geliştiği anaokuluna gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

16 yıl önce