|

Kadrolu hayırsever SAFFET ARSLAN

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'ı kadrolu hayırsever olarak ilan etti. Plaketini alan Arslan ise, "Eğitim hepimizin meselesi. Desteklerimiz sürmeli"dedi

Erdinç Teğmen
00:00 - 20/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:37 - 20/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Kadrolu hayırsever SAFFET ARSLAN
Kadrolu hayırsever SAFFET ARSLAN

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi ek hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde ERÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'ı kadrolu hayırsever olarak ilan etti. Açılış öncesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, ERÜ Mühendislik Fakültesinin kuruluşu hakkında bilgiler aktardı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzmay'da 15 bin metrekare alana sahip ek hizmet binasının yapım aşaması hakkında bilgiler sundu. ERÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin çalışma alanlarını iyileştirmeye katkıda bulunan, Mühendislik Fakültesi binası içerisindeki 4 katın her birinde 'İpek Çalışma Köşesi' oluşturan ayrıca Mühendislik Fakültesi Akademik personellerinden 5 kişinin yurt dışı eğitim masraflarını karşılayan İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'a ERÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur tarafından teşekkür plaketi verildi.


SAFFET ARSLAN'A TEŞEKKÜR

Plaket törenin de hayırsever işadamı Saffet Arslan'a ödül vermekten büyük onur duyduğunu kaydeden ERÜ Rektörü Hasan Fahrettin Keleştemur, ERÜ'nün Uluslararası ilişkilerini artırmak, genç bilim adamı yetiştirmek gibi bir projesi olduğunu söyledi. Keleştemur, "Üniversitemizin politikaları doğrultusunda bu projenin maddi desteğini hayırseverlerden karşılıyoruz. Mühendislik Fakültesinin ileriye dönük hedefleri bakımından dünyanın seçkin yerlerine, önemli merkezlerine genç bilim adamlarımızı gönderiyoruz. Hayırseverlerimizden genellikle yurt dışına bir kişi göndermelerini istiyoruz. Saffet Arslan yurt dışına 3 kişi gönderdi, ilave olarakta kısa süreli 2 kişi gönderdi. Bu desteklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve kendisini huzurlarınızda kadrolu hayırsever olarak ta ilan ediyorum" dedi.


EĞİTİM HEPİMİZİN MESELESİ

Arslan ise, "Az yardımlara çok alaka ve taktir yansıtılmasından açıkçası çok etkilendim. İlim, irfan yuvasının önemi burada ortaya çıkıyor. Eğitim üniversitelerimizin meselesi ama hepimizin meselesi. Eğer ülkemizi dünyada en iyi yerlere getirmek istiyorsak, sanayimizi geliştirmek istiyorsak, muhakkak ki üniversitelerimizin nicelikli ve kaliteli insanlar yetiştirmesi lazım. Bunun önemini çok iyi kavramış durumdayız" dedi. Mühendislik Fakültesi ek hizmet binasının yapımında katkıları bulunan Rektör Prof. Keleştemur'a, ERÜ eski Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzmay'a protokol tarafından plaketleri verildi.





14 yıl önce