|

Kahta'da doğalgaz sevinci

AK Mercan Gaz tarafından dağıtımı yapılan ve Adıyaman Merkez, Gölbaşı ve Besni İlçesinden sonra Kahta İlçesi de Doğalgaz'la buluştu. AK Mercan Gaz Genel Müdürü Yunus Kesgin, 'Adıyaman Merkez, Besni, Gölbaşı ve Kahta ilçelerinde bugüne kadar 28 milyon dolar yatırımla, 78 bin 500 konuta doğalgaz hizmeti götürdük' dedi.

İha
00:00 - 10/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:28 - 10/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Kahta'da doğalgaz sevinci
Kahta'da doğalgaz sevinci

AK Mercan Gaz tarafından dağıtımı yapılan ve Adıyaman Merkez, Gölbaşı ve Besni İlçesinden sonra Kahta İlçesi de Doğalgaz'la buluştu.

Kahta'nın Girne Mahallesinde yapılan törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, AK Mercan Gaz Genel Müdürü Yunus Kesgin, kurum amirleri ve Kahta halkı katıldı.

Doğalgaz açılış töreninde konuşan AK Mercan Gaz Genel Müdürü Yunus Kesgin, 'Adıyaman Merkez, Besni, Gölbaşı ve Kahta ilçelerinde bugüne kadar 28 milyon dolar yatırımla, 78 bin 500 konuta doğalgaz hizmeti götürülmüştür. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla insanlarımızın yaşamları kalite ve konforları yükselecek ve aile bütçelerine katkı sağlayacaktır. Ayrıca, doğalgazın yaygınlaşmasındaki verilen hizmetler, işsizliği azaltacak ve yeni iş alanları yaratarak istihdamı artıracaktır. Böylelikle ilçe ekonomisi de canlanacaktır' dedi.

KAHTA İÇİN HAYAL GERÇEK OLDU

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, 'Tercih edilen enerji türlerinden bazılarının insan ve toplum sağlığına telefi edilemez ölçüde büyük zararlar vermesi, bilinçli insanları alternatif enerji kaynakları aramaya ve tercih etmeye yönlendirmiştir. Doğalgaz bu durumda bütün dünyada karşımıza çıkacak ilk ve en doğru örnektir. Dünyada gelişmişlik göstergelerinden biri kabul edilen doğalgaz kullanımı, günümüzün belki de en büyük global sorunlarından biri olan çevre kirliliğinin önüne geçen temiz ve çevreye duyarlı bir enerji olarak öne çıkmaktadır' dedi.

Törende konuşan AK parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, Doğalgaz'ın Kahta ilçesi için bir hayal olduğunu ve bugün bu hayalin gerçeğe dönüştürülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından, temsili doğalgaz meşalesini yakılıp, AK Mercan Gaz Dağıtım Şirketinin Kahta Abonelik Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.


12 yıl önce