|

Kalecik'te asfaltlama yıl sonuna kadar tamamlanacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kalecik'in büyükşehir sınırlarına katılmasıyla başlatılan asfaltlama çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Cihan
00:00 - 4/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:53 - 4/08/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kalecik'te asfaltlama yıl sonuna kadar tamamlanaca
Kalecik'te asfaltlama yıl sonuna kadar tamamlanaca

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 'Her İlçede Halka İftar' programlarının ikincisi, Kalecik'te gerçekleştirildi. İftara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanı sıra Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata, Kalecikli yerel yöneticiler, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ile yaklaşık 2 binin üzerinde vatandaş katıldı. Kent Meydanı'nda vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi İlahi Müzik Grubu'nun seslendirdiği eserleri dinleyerek iftar saatini bekledi. Kaleciklilerin yoğun ilgisi ve alkışları arasında meydana gelen Başkan Melih Gökçek, iftar yemeğinin ardından vatandaşlara seslendi. Başkan Gökçek, 'Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun, ailelerinizle birlikte evleriniz şen ve bereketli olsun.' dedi. 'Güzel bir Ramazan gecesinde bu kadar çok Kalecikli ile bir araya gelmişken, Büyükşehir Belediyesi'nin Kalecik'e yaptığı ve yapması gerekenlerle ilgili bilgi vermek isterim' diyen Gökçek, 'Şu an bulunduğumuz kent meydanındaki asfalt, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Memnun olduğunuzu düşünüyorum. Hayırlı olsun. İki tarafta da devam eden kanal çalışmaları var. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından buraların asfaltı da yapılacak. Sene sonuna kadar asfalt çalışmaları tamamlanacak.' dedi.

GÜZEL BİR PARK YAPACAĞIZ

Kalecik'in büyükşehir sınırlarına dahil olmasının ardından yapılan çalışmaları rakamlarıyla anlatan Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi: 'ASKİ tarafından Kalecik'te döşenen içme suyu borusu 68 kilometre, atık su borusu 7 kilometre, yağmursuyu borusu da 5 kilometredir. Bunlar oldukça ciddi rakamlardır. Ayrıca burada atık su arıtma tesisini de kurduk. Buranın işletmesi için de Kalecikli vatandaşlarımızı işe aldık ve onlar da burada çalışıyorlar.' Kaleciklilerin talebi üzerine EGO otobüsleri ile Hanım Lokali'ni hizmete soktuklarını belirten Gökçek, 'Bizden istediklerinizi bir bir yerine getiriyoruz. Otobüs istediniz, seferlere başladı. Hanım Lokali istediniz hizmete girdi. Şimdi size bir de park lazım. İnşallah kısmet olursa derenin yanında Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanda güzel bir park yapacağız. Bu yıl yapımına başlanacak, seneye keyfini sürersiniz.' ifadelerini kullandı. Kalecik'e ASKİ tarafından Bölge Müdürlüğü kurulacağının müjdesini de veren Başkan Gökçek, böylece Büyükşehirden istekleri çok daha rahat iletilme imkanı bulacaklarını kaydetti. Vatandaşların 'doğalgaz istiyoruz' şeklindeki isteklerine Başkan Gökçek, 'Doğalgaz artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait değil bu konuda size söz veremem ama yetkilileri ile konuşurum' dedi. Başkan Gökçek, vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de kırmayarak yüzlerce Kalecikli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


12 yıl önce