|

Kaman cevizini dünya tanıyacak

Belediye Başkanı Necati Çolak, Mart 2009'dan itibaren Kaman-1 cevizine resmi sertifika verileceğini söyledi. Organize Sanayi Bölgesisi'nin tesisi ile Kaman cevizinin bir sanayi ürünü haline geleceğini belirten Çolak, 'Cevizi tüm dünyanın tanıması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

İha
00:00 - 22/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 16:03 - 22/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaman cevizini dünya tanıyacak
Kaman cevizini dünya tanıyacak

Kaman Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ceviz Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda Neşet Ertaş konseri düzenlendi. Konser, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kırşehir ve Kaman belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, ilçede ceviz bahçelerinin sayısının 6 kat arttığını söyledi. Çolak, "Kapama Ceviz Bahçeleri çoğaldı ve Mart 2009'dan itibaren Kaman-1 cevizine resmi sertifika verilecek. Ceviz, Kamanlının hayatında giderek daha önemli bir yer aldı. Organize Sanayi Bölgemizin de tesisi ile Kaman cevizi bir sanayi ürünü haline gelecek. Türkiye'de Kaman denince akla gelen cevizi tüm dünyanın tanıması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

3 Kasım 2002 seçimlerinden önce büyük bir köy görüntüsü veren kasaba halindeki Kaman'ın gelişen bir kent haline dönüşmeye başladığını kaydeden Çolak, "Yapılan yatırımlarla, eğitimden sanayiye, altyapıdan ulaştırmaya kadar hemen her konuda milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın üstün gayret ve destekleri ile bugünkü noktaya gelmiş durumdayız. Geçen 6 yıllık zaman içinde Kaman ve Kırşehir, devletten en fazla yatırım alan bölgedir" dedi.


BÖLGE CANLANACAK

Milletvekili Mikail Arslan da, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a teşekkür ederek, "Festivaller ve konserler, halkı bilgilendirmek ve yapılan çalışmalar için halka hesap verme anlamında bir fırsat olarak görülmektedir. Kaman-Ankara yolumuzun tüm kesimlerinde ihaleler yapıldı ve yüklenici firmalarımızın her biri hummalı bir şekilde yolun her kilometresinde çalışmaktadırlar. Karayolları 4. ve 6. Bölge Müdürlüklerinin çok büyük destek verdikleri çalışmalar kapsamında Kayseri 6. Bölge Müdürümüze, Kirlisu istikametine kadar yapılmakta olan çalışmayı takip ve kontrol altına almasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yol tamamlandığında keyifli ve konforlu bir yolculuğu hep beraber yaşacağız. Bölgemiz ve ilçemiz bu yolun tamamlanmasıyla eski günlerine ve canlılığına tekrar kavuşacak" dedİ.


NEŞET ERTAŞ'A NOSTALJİ YAŞATTILAR

Törende ayrıca Rektör Prof. Dr. Selahattin Salman ve Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır da kısa birer konuşma yaptı. Daha sonra sahne alan Neşet Ertaş da seslendirdiği birbirinden güzel türkü ve bozlaklarla Kaman halkına ürkü ziyafeti çekti. Neşet Ertaş'a Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından teşekkür plaketi verildi. Neşet Ertaş'a ayrıca Kamanlı Gazeteci Muzaffer Aktürk tarafından Neşet Ertaş'ın Ankara'nın Mohaç İlkokulu'ndan 'Pekiyi' derece ile alınmış diplomasının sureti hediye edildi. Yıllar sonra ilkokul diplomasını gören Ertaş, duygusal anlar yaşadı.

16 yıl önce