|

Kaman-Mucur OSB 5 bin kişiye iş kapısı olacak

Kırşehir-Kaman ve Kırşehir Mucur OSB projesine ek ödenek sağlanarak projenin bitirilmesinin hızlandırıldığı belirtildi. Organize Sanayi Bölgelerinde tüm parsellerin üretime geçmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin iş imkanına kavuşacağı kaydedildi.

Kırşehir
00:00 - 17/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 17:43 - 17/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaman-Mucur OSB 5 bin kişiye iş kapısı olacak
Kaman-Mucur OSB 5 bin kişiye iş kapısı olacak

Kırşehir-Kaman OSB projesi Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile yapılan görüşmeler sonucunda verilen ek ödenekle hız kazandı. Kısa sürede bitirilmesi planlanan Organize Sanayi bölgesi için 850.000 YTL mevcut ödeneğine ilave olarak 200.000 YTL ek yapım ödeneği, Kırşehir-Mucur OSB projesine 423.000 YTL kamulaştırma ödeneği verildiği bildirildi. Milletvekilleri OSB'nin devreye girmesiyle birlikte 5 bin kişinin iş istihdamına kavuşağını söyledi.

Konu ile ilgili ortak açıklama yapan AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Aslan işsizliği ve yoksulluğu önlemenin çaresinin istihdama ve üretime öncelik vermek, tarım ve hayvancılığı desteklemek, KOBİ'leri ve organize sanayi bölgelerini ayağa kaldırmak olduğunu vurguladı. Türkiye'de tüzel kişilik kazanmış 223 adet organize sanayi bölgesinden 77'sinin altyapı hizmetlerinin bitirildiğini ekleyen vekiller, geriye kalanların kısa sürede bitirileceğini söyledi. AK Parti Milletvekilleri şöyle devam etti: 'Organize sanayi bölgelerinin bitirilmesi demek, altyapı ve sosyal tesislerin tamamlanarak, arsaların yatırımcıya teslim edilecek duruma getirilmesi demektir. Bu amaçla Kaman ve Mucur İlçelerinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin bir an önce bitirilerek Kırşehir ekonomisine katkı ve işsizliğine de çözüm olması amacıyla ek ödenek çıkartılmasını sağladık.'



16 yıl önce