|

Kamerunlu heyet su kuyuları için teşekkür etti.

Bir dizi incelemelerde bulunan Kamerun heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Kuzey Kamerun Bölge Eyalet Valisi Assomo, Kayserili yardımseverlerin yaptığı desteklerden bahsederek. bölgede açılan 200 içme suy kuyusu için teşekkür etti.

Cihan
00:00 - 27/04/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:15 - 27/04/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Kamerunlu heyet su kuyuları için teşekkür etti.
Kamerunlu heyet su kuyuları için teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak bir dizi temas ve incelemede bulunmak amacıyla Kayseri'ye gelen Kamerun heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarete, Kuzey Kamerun Bölge Eyalet Valisi Josept Beti Assomo, Bakary Yerima Bouba Alioum, Maroua şehri Belediye Başkanı Robert Bakari ve beraberindekiler katıldı. Eyalet Valisi, Kayserili yardımseverlerin yaptığı desteklerden bahsederek. Bölgelerinde açılan 200 içme suy kuyusu için teşekkür etti. Assomo Kayseri'de bulundukları süre boyunca çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ülkelerini ziyaret ettiğini hatırlattı. Assomo, "Bölgemiz insanları adına belediyenizin bize yaptığı ziyaretten onur duyduk. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ortak girişimlerin başlangıcı olmasını umut ediyoruz. Kayseri'nin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Çünkü Kayseri'nin yardımsever insanlarının ülkemizde birçok yatırımları mevcut. Özellikle 200'e yakın su kuyusu açarak bu alandaki önemli ihtiyacımızı karşıladılar. Bu, size karşı duyduğumuz sıcaklığı artırıyor. Karşılıklı ilişkilerimizin belediyeler düzeyinde resmiyete dökülmesini istiyoruz. Bu ziyaret umarım bu işbirliğinin altyapısını oluşturur." dedi.


KAYSERİ EN ESKİ YERLEŞİM YERLERİNDENDİR

Assomo, Kuzey Kamerun bölgesinin nüfusu, ekonomisi ile sanayi ve ticareti hakkında bilgiler aktararak Başkan Özhaseki'yi ülkelerine davet etti. Ardından Özhaseki, Kayseri'nin dünyanın en eski yerleşim yeri olan Anadolu coğrafyasının ortasında yer aldığına vurgu yaptı. Özhaseki, "Bu topraklarda onlarca kavim, ırk ve medeniyet kurulmuş. Bölgede yapılan kazılardan elde edilen bilgilere göre bu topraklarda ticaret yoğun olarak yapılmış. Günümüzde de Kayseri denilince insanın aklına ilk gelen şey ticaret ve sanayi oluyor" dedi. Başkan Özhaseki, "Buranın insanı topluma olan sorumluluklarını yerine getirmek için hayır işi yaparlar. Bunu dinin bir emri olarak görürler. Kayseri'de gördüğünüz okulların, sağlık ocaklarının ve ibadethanelerin hemen hemen hepsini hayırseverlerimiz yaptırmıştır." ifadelerini kullandı. Bu yaz işadamları ile birlikte Kamerun'a bir ziyaret gerçekleştirmekten çok memnun olacağını söyleyen Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "Madem bizler 'Kardeş Şehir' olma adına adım atıyoruz öyleyse yapmamız gereken sorumluluklar var. Bölgeye yapacağımız ziyarette işadamlarımız orada ne gibi yatırımlar yapılabileceğini mutlaka inceler. Biz de belediyeler ve valilikler arasında yapılacak ilişkileri görüşürüz. Ümit ediyorum ki bu görüşmeler iki şehir için hayırlı olur." dedi.

13 yıl önce