|

Karadeniz için yeni bir umut

Karadeniz Doğa Koruma (KarDoğa) Federasyonu Karadeniz'de kirliliği azalmak amacıyla 7 ay sürecek yeni bir projeye başlıyor. Proje Samsun'dan Artvin'e kadarki bölümü kapsıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 22/12/2006 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 22/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
Karadeniz için yeni bir umut
Karadeniz için yeni bir umut

Karadeniz'de kirliliği azalmak amacıyla "Doğu Karadeniz Bölgesi'nden Karadeniz'e Ulaşan Besin Maddesi Miktarının Azaltılmasına Yönelik Kamuoyu Bilinçlendirme" adını taşıyan ve Karadeniz Ekosistemini Geri Kazanma Projesi (BSERP) tarafından desteklenen proje için çalışmalar başladı. Samsun'dan Artvin'e uzanan bölgeyi kapsayan çalışma boyunca, Karadeniz'de azot ve fosfor içerikli evsel ve tarımsal atıklardan kaynaklanan kirliliği azaltmak üzere tüketicileri bilinçlendirecek etkinlikler yapılacak. Ayrıca, çiftçilerin organik gübre kullanmaya, organik tarım yapmaya teşvik eden etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda organik tarım konusunda tecrübelerini paylaşmaları için Buğday Derneği ile işbirliği yapılıyor.


KarDoğa Başkanı Kenan Kuri yaptığı açıklamada "Stratejik Plan'ın uygulanmasında hükümete olduğu kadar bölgedeki sivil toplum kuruluşlarına ve halka da görev düşüyor. Ancak halkın çevresel konularda yeterli bilince ve duyarlılığa sahip olmaması, STK'ların karar alma süreçlerine katılımda sorunlar yaşaması ve kitle iletişim araçlarının çevre bilincini yaymada yeterince etkili kullanılmaması herkesin dahil olduğu bir koruma yaklaşımını zorlaştırıyor." dedi. Kuri, KarDoğa'nın bu konuda bir adım atarak Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan halka ve ilgili kuruluşlara Karadeniz'in kirlilik durumu, kirliliğin nedenleri ve kirliliğin azaltılması için hem bireysel hem de kurumsal olarak neler yapılabileceği konusunda gerekli bilgileri yaymayı üstlendiğini kaydetti.

17 yıl önce