|

Karahan Geçidi artık geçit verecek

Karahan Geçidi'ndeki tünelin inşaatına başlandı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Soluk: "Karahan Tüneli, artık aman dilenmeden geçilecek. Projeyi bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

İha
00:00 - 10/04/2010 Saturday
Güncelleme: 17:47 - 10/04/2010 Saturday
Yeni Şafak
Karahan Geçidi artık geçit verecek
Karahan Geçidi artık geçit verecek

Karayolu ağının Doğu-Batı hattında en önemli güzergahı olan D-300 (Malatya-Darende) Karayolu üzerinde yer alan bin 800 metre rakımlı Karahan Geçidi'ne yaptırılacak olan tünelin inşaat çalışmaları başladı.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ve Karayolları Sivas Bölge Müdürü Murat Elbir ile birlikte Malatya-Darende Karayolu üzerindeki 1600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.


'YERİNDE DENETİM YAPIYORUZ'

Önce şantiyede bilgi alan ve daha sonra ise tünelin hem Malatya ve hem de Darende tarafındaki inşaat çalışmalarını inceleyen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Soluk, "Karayolu ağı üzerindeki yapmış olduğumuz işler için yerinde bir denetim yapıyoruz. Kışın zor şartların yaşandığı Karahan Geçidi, Batı-Doğu güzergahını ilgilendiren bir yol. D-300 Yolu'nu kullanan tüm illerin de aynı zamanda sorununu çözmüş oluyoruz. Bir aksilik olmaz ise projenin bu yıl içinde bitmesini bekliyoruz. Ancak coğrafik koşullara göre projenin 2011 yılına da sarkabilir. Yüklenici firma tümelin giriş ve çıkışlarında çalışma yapıyor" dedi.


'İŞ ÜRETEN POZİSYONDAYIZ'

AK Parti Milletvekili Fındıklı ise, "Başından beri Malatya'nın alt yapıları ile ilgili olarak çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bizler Malatya milletvekilleri olarak laf üreten değil, iş üreten pozisyonundayız. Vekillerimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberliğin nimetlerini burada görüyoruz. Gerek belediye başkanımız, gerek il başkanımız gerekse de milletvekillerimiz hep birlikte çalışarak, Malatya'nın sorunlarına çözümler buluyoruz. Malatya laf üretenlere değil, iş üretenlere bakacaktır." diye konuştu.


'AÇILIŞI BAŞBAKAN İLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ'

AK Parti Milletvekili Çalık, "Burası gecikmiş olarak da gözükebilir. Ancak 2007 yılında gündeme getirip, 2008 yılında projesini yatırım programa aldırıp, başladığımız işi bitirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tabloyu görmek bizi mutlu etmiştir. Bu yol bittiğinde Başbakanımız ile birlikte açılışını yapacağız. Milletvekilleri olarak burası için ve diğer projeler için hep birlikte mücadele veriyoruz. Projelerimizi tek tek takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.


'GÜNÜN 24 SAATİ MALATYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "Yapılan projeleri görünce mutluluk duyuyoruz. 150 milyon TL'lik bir projeyi yatırım programına almak için çok ciddi mücadeleler verdik. Burası bitiyor, duble yollar bitiyor, alt geçitler bitiyor, Beylerderesi bitiyor. Günümüzün 24 saati Malatya'mız için gayret sarf ediyoruz. Her iş için bir süreç

gerekiyor." dedi

14 years ago