|

Karaosmanoğlu diplomasi turunda

Geçtiğimiz hafta Macaristan, Rusya, Hindistan ve Çin'in İstanbul başkonsolosluklarına iadeyi ziyaretlerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Bulgaristan ve Hollanda'nın İstanbul başkonsolosluklarına iade-i ziyaretlerde bulundu.

Yeni Şafak/ Kocaeli
00:00 - 21/03/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:36 - 21/03/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Karaosmanoğlu diplomasi turunda
Karaosmanoğlu diplomasi turunda

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geçen hafta başlattığı diplomasi trafiği devam ediyor Geçtiğimiz hafta Macaristan, Rusya Federasyonu, Hindistan ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul başkonsolosluklarına iadeyi ziyaretlerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu dün de Bulgaristan ve Hollanda'nın dış temsilciliklerine konuk oldu. Başkan Karaosmanoğlu'na diplomatik ziyaretleri sırasında dış ilişkilerden sorumlu danışmanı Erkan Ayan eşlik etti.


İLK DURAK BULGAR BAŞKONSOLOSLUĞU

Karaosmanoğlu ilk olarak, Ocak ayında AB'ye giren Bulgaristan'ın Levent'teki Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti. Karaosmanoğlu'nu, konsolosluk kapısında Aralık ayında yeni göreve atanan Başkonsolos Evgeni Genev karşıladı. Ziyaret sırasında Genev Karaosmanoğlu'na Kocaeli'nde yaşayan Bulgar vatandaşlarına gösterilen kolaylıklar nedeniyle teşekkür etti. Genev, 2005 yılında ülkesinde milletvekilliği seçimlerinin yapıldığını hatırlatarak, "O dönemde Kocaeli'nde yaşayan çok sayıda Bulgar vatandaşın oy kullanabilmesi için ülkem Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talep etmişti. Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatı ve konuya verdiği önem nedeniyle Kocaeli'nde yaşayan Bulgar vatandaşlar rahat bir şekilde demokratik haklarını kullandılar. Bu nazik davranış için Sayın Başkana tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu da Bulgaristan'ın Türkiye'nin en önemli sınır komşularından biri olduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra iki ülke arasında tarihten gelen kuvvetli bağlar var. Kocaeli'nde yaşayan çok sayıda Bulgar vatandaş aynı zamanda bizim de hemşehrimiz. Sıkıntıları olan her durumda kendilerinin yanında oluruz" dedi. Karaosmanoğlu ayrıca ziyaret sırasında Bulgar Başkonsolosa Kocaeli'ni harita üzerinden tanıtarak kendisini Kocaeli'nde görmek istediklerini söyledi.


ORTAK PROJELE ÜRETELİM

Karaosmanoğlu daha sonra Hollanda'nın Başkonsolosu Marco Hannis'i ziyaret etti. Hannis ve Karaosmanoğlu ayrıca iki kardeş ülkenin belediyeleri arasındaki proje çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkonsolos Hannis, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdikleri Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nin son derece büyük ve anlamlı bir çalışma olduğunu söyledi. Hannis, "Gülen Yüzler gerçek anlamda bir başarı örneğidir. Projemizin bugün birçok engelli vatandaşa hizmet veriyor olması bizim için büyük gurur kaynağı. Büyükşehir Belediyesi ile bundan sonra da büyük projelerde birlikte olmayı umuyoruz" dedi. Başkan Karaosmanoğlu da Hollanda'nın her zaman Kocaeli'nin iyi ve kötü gününde yanında olduğunu hatırlatarak, "En kötü günümüz olan 17 Ağustos'ta yanımızdaydınız. Gülen Yüzler gibi son derece anlamlı bir çalışmada ortağımız oldunuz. Bunun yanı sıra Gönüllü İtfaiyecilik konusunda da birlikte çalışmalarımız var. Hollanda Kocaeli için gerçekten büyük anlamı olan bir ülke. Dostluğumuzun bundan sonra da daha da kuvvetlenerek gelişmesini umuyorum" dedi. Başkan Karaosmanoğlu her iki başkonsolosluk ziyaretinde misyon şeflerine Kocaeli'nin simgesi olan Pişmaniye ile Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtım yayınlarını hediye etti.


17 yıl önce