|

Kardeş şehir Nijmegen bulvar adı olacak

Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Gaziantep'in İbrahimli bölgesinde bulunan bir bulvara Nijmegen Bulvarı adını vereceklerini söyledi.

Zabit Durmuş
00:00 - 11/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 17:47 - 11/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Kardeş şehir Nijmegen bulvar adı olacak
Kardeş şehir Nijmegen bulvar adı olacak

Kardeş Şehir Protokolü ile Gaziantep ile kardeş şehir olan Hollanda'nın Nijmegen şehrinin adı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliği ile aldığı kararla Gaziantep'te bir bulvara veriliyor.Bulvar açılışı dolayısıyla Gaziantep'e gelen Nijmegen Belediye Başkanı Thom De Graaf ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.Güzelbey, kardeş şehir ilişkilerine son derece önem verdiklerini belirterek, Hollanda'nın Nijmegen şehri ile sosyal ve kültürel alanlarda birçok ortak proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Nijmegen şehrinin isminin Gaziantep'te bir bulvara verilmesi için meclisimiz daha önce oy birliği ile bir karar alındığını hatırlatan Güzelbey, düzenlenecek törenle İbrahimli bölgesinde bir bulvara Nijmegen Bulvarı adını vereceklerini ifade etti. Bu ilişkilerin artarak devam etmesi için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çeken Güzelbey, 'Gaziantep halkının misafirperverliğini, dostluğunu gördükten ve Antep mutfağının lezzetli yemeklerinden tattıktan sonra Belediye Başkanı De Graaf'ın Gaziantep'i daha sık ziyaret edeceğine inanıyorum.' diye konuştu.


NİJMEGEN HALKI DA ONAY VERDİ

Nijmegen Belediye Başkanı Thom De Graaf, kardeş şehir olma konusunda Nijmegen halkına da söz hakkı tanıdıklarını belirterek, 'Kardeş şehrimiz Gaziantep'te Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in konuğu olmaktan ve burada bulunmaktan çok mutluyuz. Biz de Gaziantep ile olan ilişkilerimizi çok önemsiyoruz ama ben Belediye Başkanı olarak Gaziantep'e gelmek için geç kaldım, umuyorum ki bundan sonra çok daha sık gidip geleceğim.'dedi. Başkan Graaf, sosyal ve kültürel alanda yapılması planlanan çalışmaların kağıt üstünde kalmayacağını sözlerine ekledi.


15 yıl önce