|

Kartepe-Azerbaycan arasında protokol imzaladı

Kartepe Belediyesi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında dostluk ve kardeşlik protokolü imzaladı. Protokolle ilçedeki bir parka Azerbaycan Milli ve Daimi Lideri kabul edilen Haydar Aliyev ismi verilmesi de kararlaştırıldı.

YENİ ŞAFAK / KARTEPE
00:00 - 23/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 17:10 - 23/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Kartepe-Azerbaycan arasında protokol imzaladı
Kartepe-Azerbaycan arasında protokol imzaladı

Türkiye ile Azerbaycan halkları arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla Kartepe Belediyesi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında dostluk ve kardeşlik protokolü imzaladı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın makamında düzenlenen imzalanan protokolle ilçedeki bir parka Azerbaycan Milli ve Daimi Lideri kabul edilen Haydar Aliyev ismi verilmesi de kararlaştırıldı. Protokole imza atan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan sorumlu Devlet Bakanlığı Müsteşarı Nariman Gurbanov ile Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, tören öncesi sohbet ettiler. Başkan Karabalık makamındaki sohbette tek millet iki devlet arasındaki dostluk ve kardeşliği geliştirmek için yerel yönetimler arasında bilgi ve tecrübe alış verişinde bulunmaktan duyulan memnuniyet dile getirildi.


DOSTLUK VE KARDEŞLİK BAĞLARI SON DERECE GÜÇLÜ

Protokole imza atan Genel Başkan Bilal Dündar, Azerbaycan liderinin isminin Kartepe'de de yaşatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye ile Azerbaycan arasındaki işbirliklerinin diğer belediyelerle de devam etmesine elçilik olarak ön ayak olamaya ve destek vermeye her zaman hazırız” dedi. Müsteşar Nariman Gurbanov da, Türkiye ve Kartepe halkı olmak üzere Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın bu anlamlı jestinin örnek bir davranış olarak göstererek, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları son derece güçlüdür” dedi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, iki ülke arasındaki dostluğu ve kardeşliği geliştirmek için, yerel yönetim olarak görev almaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Aynı dili, inancı, kültürü ve geleneği paylaşan iki farklı devlet lakin bir millet olan Azebaycan ile dostluğumuzu pekiştirmek istedik. Bu kapsamda Azerbaycan Müsteşarını böylesi anlamlı tören için belediyemizde görmekten mutluluk duyduk. Sayın Dündar'ın da çabaları ile sonuçlanan bu protokol ile iki ülke arasındaki kardeşlik köprülerine Kartepe'den de bir ek yapmak bizleri mutlu etmektedir. Azerbaycan Milli liderinin adını burada da yaşatmak için bir parkımıza vermek istedik. Bu parkın açılışını Azerbaycanlı kardeşlerimizle yapacak olmanın gurunu en kısa sürede yaşayacağız" dedi. Kartepe'de ki protokol imza töreni karşılıklı hediyelerin verilmesi ardından tamamlandı.

14 yıl önce