|

'Kazakistan için işbirliğine hazırız'

Kazakistan Büyükelçisi Bagdad Amreyev'i makamında kabul eden Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kazakistan ile olan ticari ilişkilerin artması için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Salih Köprülü
00:00 - 11/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 17:51 - 11/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
'Kazakistan için işbirliğine hazırız'
'Kazakistan için işbirliğine hazırız'

Konya'ya bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Kazakistan Büyükelçisi Bagdad Amreyev, Başkonsolosluk Müsteşarı Askhat Dautov ve Ticaret Ateşesi Askhat Kessikbayev, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez'i makamında ziyaret etti. Heyete Konya ile ilgili bilgiler veren Başkan Üzülmez, Konya'nın Türkiye'nin önemli sanayi ve tarım şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. Üzülmez, Makine imalatı, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, döküm sanayi ve gıda sektörlerinin Konya'da önemli yer tuttuğunu belirterek, 'Türkiye'de üretilen hububatın yüzde 30'u, şeker pancarının yüzde 35'i Konya'da üretilmektedir. Kazakistan'la olan ticari ilişkilerimizin artması için her türlü işbirliğine hazırız" dedi. Konya'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükelçi Bagdad Amreyev ise, "İki kardeş ülkenin ticari faaliyetlerinin artması için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız" diye konuştu. Baghdad Amreyev, Türkiye'nin Kazakistan için önemli olduğunu belirterek, Türk halkının en zor zamanlarında yanlarında olduğunu vurguladı.


İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİ ARTIYOR

Kazakistan Büyükelçisi Bagdad Amreyev, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut'u ziyaret etti. Büyükelçiyi makamında kabul eden Tahir Akyürek, son yıllarda Konya ile Kazakistan'ın şehirleri arasındaki ilişkilerin arttığını belirterek, çok sayıda Konyalı işadamının Kazakistan'da ticaret yaptığını söyledi. Başkan Akyürek, Kazakistan ile Türkiye arasındaki sevgi bağına dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasının önemli olduğunu kaydetti.


ÖĞRENCİLERİMİZ BURADA HUZURLU

Selçuk Üniversitesi ziyaretinde ise Amreyev, Selçuk Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 50 Kazakistanlı öğrenci adına teşekkürlerini dile getirdi.Prof. Dr. Turgut'da, Kazakistanlı öğrencilerin üniversitede rahat bir şekilde okuduğunu belirterek, "Türkiye'nin en huzurlu üniversitesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurtdışından gelen 75 binin üzerinde öğrencimiz var. Öğrencilerimizin eğitimlerini huzurlu bir şekilde tamamlamaları için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.


15 yıl önce