|

Kazaklar 'Şeker'e hayran kaldı

Konya'da çeşitli temsalarda bulunan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev ve beraberindeki heyet, Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ne hayran kaldı. Amreyev tesislerden çok etkilendiğini ve yapılan yatırımın gerçek bir Türk modeli olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/02/2009 Perşembe
Güncelleme: 18:12 - 12/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kazaklar 'Şeker'e hayran kaldı
Kazaklar 'Şeker'e hayran kaldı

Bazı ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Konya'ya gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev ve beraberindeki heyet, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'la Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ni gezdi.

Tesislerden çok etkilendiğini ve yapılan yatırımın gerçek bir Türk modeli olduğunu belirten Büyükelçi Amreyev, "Bu modeller bizim alacağımız ve almak istediğimiz modellerdir. Konya Şeker'in başarılı çalışmalarını ve ekonomik atılımlarını görünce çok etkilendim. Türkiye'deki çalışmalarınızda Kazakistan size bir nebze yardımcı olacaksa halkım adına, hükümetim adına her zaman yardımcı olmaya hazırım" dedi.


FAHRİ KONSOLOSLUK TEKLİFİ

İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel kaynaşmanın sağlanması ve karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla gündeme gelen fahri konsolosluk konusunda düşüncelerini açıklayan Amreyev, "Bu görevi yapacak tek kişi Sayın Recep Konuk beydir. Şayet kabul ederse kendisine seve seve ülkemizi temsil edecek fahri konsolosluk ünvanını verebiliriz" dedi.

Amreyev'in teklifinin onurlandırdığını söyleyen Konuk ise şunları söyledi: "Kazakistan gibi büyük bir devleti temsil etmek tabii ki büyük bir şeref ve onurdur. Ama bunun zorluklarını biliyorum. Ben bugüne kadar altından kalkamayacağım hiçbir yüke talip olmadım. Bana tevdii edildiği anda ciddi anlamda düşünürüm. Biz bir şey söylüyorsak, bir vazifeyi kabul ediyorsak, onu yerine getirmek ve o görevi hakkıyla yapmak zorundayız" diye konuştu.


DÜNYAYI KİRLETMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ni gezen ve burada bulunan yatırımları da yerinde inceleyen Kazakistan Büyükelçisi Bahgdad Amreyev ve beraberindeki Başkonsolosluk Müsteşarı Askhad Dautov ile Ticaret Ateşesi Askhad Kessikbayev, Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nde gördükleri teknoloji karşısında çok etkilendiklerini söylediler.

Amreyev ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Konuk ise şunları söyledi: "Dünyamızı kirletmeden tüketen, doğal dengenin ve doğal kaynaklarımızın korunmasına yönelik tüketim planlamasının yapıldığı bir dünyayı amaçlıyoruz. Konya Şeker olarak biz gelecek nesillerin sağlıklı bir dünyada yaşaması için kaynaklarımızı koruyarak, zirai üretimin devamını sağlayarak, insan sağlığını tehlikeye atmadan, önümüzdeki yılların en büyük problemi olan gıda ve enerji arz güvenliğinin sağlanması konusunda kurum olarak üzerimize düşeni bugünden yapmaya başladık ve yarınlarda da yapmaya devam edeceğiz. Sayın Büyükelçi ve heyetine bir kez daha hoş geldin derken, üyelerimiz, çiftçilerimiz ve ülke halkı adına bizi şereflendirdikleri için teşekkür ediyorum."



15 yıl önce